Tamperelaisessa metsikössä saatettiin tehdä sensaatiomainen löytö – Lähdimme etsimään herkkua, jonka kilohinta on tuhansia euroja

Yrittäjä Elina Louerannan koira Dolce, 2, napsii tryffeleitä jopa aamiaiseksi. Lähdimme tamperelaiseen sekametsään etsimään lisää harvinaista herkkua. Ei mennyt edes viittätoista minuuttia, kun Dolce jo osoitti, mistä maata kannattaa kaapaista. Muutama viikko aiemmin tihusniemeläinen etsijäkoirakonkari Martta, 8, löysi omistajansa Kirsi Saloniemen kanssa Tampereelta villiksi mustatryffeliksi epäillyn harvinaisuuden. Jos epäilys osoittautuu todeksi, kyseessä on sensaatiomainen löytö.

Tryffeleitä etsitään syksyllä, mutta niitä voi löytää vielä ensilumen altakin, jos maa ei ole jäässä. Elina Loueranta ja Dolce lähtevät retkilleen yleensä illan hämärtyessä.

30.10. 6:30

Aamulehti

Syyssade taukoaa, ja Elina Loueranta avaa autonsa takaoven tamperelaisen sekametsän reunalla. Ulos harmaan kylmään syysilmaan hyppää kaksivuotias italialaista työkoirarotua edustava Dolce.

Sen häntä heiluu jo, sillä koira arvaa emäntänsä ulkoiluasusta, että luvassa on jotakin hauskaa. Ensin se haluaa kuitenkin hoitaa pakolliset reviirinmerkkauspissansa ja kieriskellä vähän syksyn lehtimatossa. Annamme koiran ottaa aikansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut