Nyt on rennon tyylikästä! Nämä 15 Hämeenkadulla otettua kuvaa kertovat, miten tamperelaiset pukeutuvat syksyllä

Kuvagalleria: Kiersimme kaupungilla kuvaamassa syksyn 2022 asuvalintoja Tampereella. Kirppislöydöt, nettiunelmat ja suvussa kulkeneet perintövaatteet sekoittuivat omintakeisilla, tyylikkäillä tavoilla.

18.10. 17:48

Aamulehti

Eläinkuoseja, leveitä lahkeita, minihameita, vyölaukkuja sekä vihreää, violettia, keltaista, mustaa ja ruskeaa. Kun viima alkaa nousta ja käsiä palella, on aika kaivaa syksyvaatteet esiin. Tampereella sekin tehdään toki persoonallisesti ja taiten. Kuvasimme tavallisena syysloman tiistaina kadulla vastaan tulleita tyylitaitureita ja kysyimme, miten päivät asut oli koottu.

Moni kertoi suosivansa klassista, rentoa, lämmintä ja kierrätettyä muotia. Kirkkaitakaan värejä ei silti syksyn harmaudessa oltu hylätty. Tässä kokoelma kaupungin kivoimpia asuja, olkaa hyvä!

Tamperelainen opiskelija Aida Väisänen käyttää mielellään hameita. Louis Vuittonin laukku oli hankittu second handina muutama vuosi sitten. ”Ostin sen itselleni ylioppilaslahjaksi.” Asun täydensi tämän vuoden Roosa nauha-kampanjan rintakoriste. ”Se oli niin nätti.”

Tamperelaisella pelinvetäjä Eemeli Mansikkamäellä oli yllään vaarinsa veljen vanhat aidot 1960-luvun farkut. Takki oli kirppislöytö. Väriläikkänä kokonaisuudessa toimi keltainen pipo.

Koululainen Lotta Toikkanen Tampereelta ei erityisesti seuraa muotia, vaan valitsee ylleen asuja, jotka näyttävät hänestä kivoilta. Pusero ja kassi löytyivät Helsingistä, hame on hänen äitinsä vanha.

Opiskelija Iina Heinonen Tampereelta oli ottanut päivän asuunsa inspiraatiota Pinterestistä. Musta hame, trenssi, iso kaulaliina, poolo sekä neule muodostivat harmonisen kokonaisuuden.

Anna Isojärvi ja Vilma Seppänen olivat valinneet asunsa tehdäkseen vaikutuksen uuteen vuokranantajaansa, koska he olivat juuri käyneet allekirjoittamassa vuokrasopimuksen. Isojärvellä oli äitinsä vanha anorakki 1990-luvulta, minihame ja maiharit. ”Vihreä väri houkutti.” Seppänen oli tilannut kenkänsä pari vuotta sitten netistä. Sinisillä asusteilla hän halusi lisätä väriä mustaan kokonaisuuteensa.

Kiinteistönvälittäjä Mette Perälä, myyntiassistentti Outi Vähäkuopus ja palvelupäällikkö Satu Salmiranta kertoivat juuri huomanneensa, että kaikilla on yllään jotain eläinkuosia. Lounaalle matkalla olleet naiset kertoivat suosivansa rentoa ja klassista tyyliä.

Opiskelija Emilia Narmio ja sairaanhoitaja Alina Härmälä Tampereelta arvostavat vaatteissaan esimerkiksi suomalaisuutta ja mukavuutta. He seuraavat vain vähän trendejä ja kiertävät paljon kirppareita. Narmiolla oli leveälahkeiset housut ja Roomasta viidellä eurolla ostettu nahkatakki, Härmälällä suomalainen R-collectionin huppari.

Myyjä Tiina Karukka Ylöjärveltä oli hakemassa ruokaa lounaalleen. ”Pukeudun aina värikkäästi.” Keltainen takki ja punaiset kengät ovatkin hänelle tyypillistä väriskaalaa. ”Inhoan mustaa väriä”, hän tunnusti.

Sairaanhoitaja Tiina Skottman oli tullut Tampereelle Savonlinnasta. Syksyinen casual-tyyli oli suunniteltu sen mukaan, että hän aikoi kävellä paljon. Skottmanin hattu oli tilattu netistä, takki taas hankittu kivijalkakaupasta. ”Rennon tyylikäs”, hän kuvaili tavoitetyyliään.

Tamperelainen opiskelija Arra Korhonen pukeutuu usein vihreään, sillä se on lempeä ja rauhallinen väri. Päivän asu tuntui hänestä mukavalta. Housut oli hankittu Auringosta, takki Intersportista ja huppari kirppikseltä.

Yllätys, yllätys! Kaarina Lyra bongattiin jo toisena vuotena peräkkäin Aamulehden katumuotikuviin. Sokokselle matkalla ollut Lyra suosi jälleen violettia väriä syksyn harmaudessa.

Kokki Karoliina Varjorannalla oli yllään Kaikon uusi hame, takki ja laukku olivat vanhempia suosikkeja.”Jos kaverit näkevät minulla mustaa, he kysyvät mikä on hätänä.” Varjorannan periaate värien valinnassa on enemmän on enemmän.

Opiskelija Paola Salonen Akaasta ja markkinoinnin asiantuntija Eveliina Toivonen Hämeenlinnasta olivat valinneet asuihinsa eri määrän väriä. ”Ruska-aikana voi olla vähän väriä, mutta musta on tavaramerkkini”, kertoi Toivonen, jolla oli mukanaan musta Salmiak Studion laukku. Salosella oli pinkki vyölaukku trendikkäästi rinnan yli kiinnitettynä. ”Käytän tosi paljon väriä. Oranssi ja lila ovat tämän syksyn suosikkini”, hän kuvaili.

Tamperelainen Marle Pukema oli kaupungilla hoitamassa asioita. Nanson beige villakangasjakku oli yhdistetty mustaan. ”Haluaisin olla klassinen”, Pukema kertoi tyylitavoitteistaan. ”Beige ja musta ovat varmoja valintoja.”

Opiskelija Jesse Sironen oli hankkinut nahkatakkinsa Stockmannilta. Hän oli valinnut päivän teemaksi lämmintä ja syksyistä. Jalassa oli vakosamettihousut. Mallin töitäkin tekevä Sironen kuvaili itseään moninaiseksi pukeutujaksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut