Syyslomaa on vielä jäljellä, keräsimme viisi menovinkkiä – Tampereella tarjolla valotaidetta ja museoita

Tampere ottaa nyt iloa irti pimenevistä illoista. Maanantaina Tampere-talossa ihastellaan Abban tuotantoa.

Tänä vuonna Media- ja valotaidetapahtuma Projiossa Finlaysonin aluetta valaisee esimerkiksi Hervannan Valtaväylän ratikkapysäkin mosaiikista tuttu Jan Anderzén. Mosaiikki kuvattiin arkistokuvaan helmikuussa 2021.

19.10. 6:37

Aamulehti

1. Heijastimet tuikkivat

Pimeästä pääsee jo nauttimaan Tampereen Finlaysonilla, sillä alueen lähipihapiiriin ja ulkoalueille on piilotettu 10 heijastinta, joissa on myös kirjain. Jokainen voi etsiä taskulampun kanssa heijastimet ja laittaa muistiin kirjaimet. Kierros alkaa Väinö Linnan aukiolta. Mikä sana kirjaimista muodostuu?

Lasten Finlayson: Heijastinseikkailu 23.10.2022 saakka Väinö Linnan aukiolla.

2. Meininkiä museossa

Museokeskus Vapriikin syyslomatarjonnassa on monenlaista mukavaa. Apinakeskiviikko lupaa opastuksia ja villiä viidakkomeininkiä. Tulitorstaina harjoitellaan oikeita pelastustaitoja, harjoitellaan elvytystä ja opitaan tulen turvallista sammuttamista. Pakettiperjantaina taas Postimuseo tuo tekemistä syyslomaviikolle.

Syyslomaviikko Museokeskus Vapriikissa Tampereella 21.10.2022 saakka.

3. NFT-taidetta ja valoa

Projio- Media- ja valotaidetapahtuma tuo jo kolmatta kertaa loistoa Finlaysonin alueen ulko- ja sisägalleriatiloihin. Finlaysonin alueen valaisevat Hervannan Valtaväylän ratikkapysäkin mosaiikista tuttu Jan Anderzén sekä helsinkiläiset Alexander Salvesen ja Emma Rönnholm. SELLEK tuo tapahtumaan UV-taidetta sekä NFT-teoksia.

Projio- Media- ja valotaidetapahtuma 20.10.—25.10.2022 Väinö Linnan aukiolla.

4. Aavemainen sunnuntai

Kummitteleeko palatsissa? Museo Milavidan kierroksien lomassa askarrellaan ja kuullaan tarinoita. Luvassa on pajoja ja aarrejahtia koko perheelle, Sisäänpääsy maksaa sunnuntaina kaikille lastenlipulla 5 €, alle 7.vuotiaat maksutta. Opastukset ja pajat sisältyvät museon pääsymaksuun.

Su 23.10.2022 kello 11.00—18.00 Museo Milavidassa Tampereella.

5. Ikuisesti Abbaa

Abba-hittikimaran tähti on ruotsalainen Waterloo-bändi sekä Matthew Freemanin johtama London Symphonic Rock Orchestra. Esityksessä vierailee myös alkuperäisiä ABBA-muusikoita, kuten ABBAn kanssa kiertänyt ja Benny Anderssonin kanssa säveltänyt saksofonisti Ulf Andersson.

The Show - a tribute to Abba Ma 24.10.2022 kello 19.00 Tampere-talon Isossa salissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut