Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn Tampereen-joukkue matkaa Pariisiin kahden vuoden tauon jälkeen – Näin joukkue on valmistautunut matkalle

Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn joukkueet matkaavat Pariisiin kahden vuoden tauon jälkeen. Viimeiset kaksi vuotta Suomen-joukkueet ovat koronaviruksen takia järjestäneet tapahtuman Suomen rajojen sisällä.

Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn Tampereen-joukkueen kapteeni Marko Mäkelä ja muu joukkue tekevät keskiviikkona vielä viimeiset valmistelut, ennen torstaina tapahtuvaa lähtöä. Pyörien osalta kaikki on valmiina, mutta huoltoajoneuvoihin pakataan vielä osallistujien henkilökohtaiset tavarat. Lisäksi autoihin laitetaan joukkueen sponsorien tarrat.

6.7. 16:51

Aamulehti

Hyväntekeväisyyspyöräily Team Rynkebyn Tampereen-joukkue aloittaa matkansa kohti Pariisia Laukontorilta torstaina 7. heinäkuuta. Tänä vuonna vietetään tapahtuman kymmenvuotisjuhlaa Suomessa.

Team Rynkeby -pyöräily on kansainvälinen hyväntekeväisyystempaus, jossa ryhmät eri puolilta Pohjoismaita pyöräilevät Pariisiin reilun viikon aikana. Tarkoituksena on kerätä rahaa vakavasti sairaille lapsille.

Suomen-joukkue tukee kahta kohdetta, Aamu-säätiötä, joka sai viime vuonna 659 809 euroa ja Sylva ry:tä, joka sai 282 775 euroa.

Mikä?

Team Rynkebyn lähtö

Team Rynkeby Tampere aloittaa pyörämatkansa Pariisiin torstaina 7. heinäkuuta.

Lähtötapahtuma järjestetään Laukontorilta klo 9–10.

Tapahtuman musiikista vastaa B-JEAVES DUO.

Juontajana toimii olympiamitalisti, kansanedustaja ja rynkeby-veteraani Marko Asell. Paikalla on myös Taysin lasten veri- ja syöpätautien osastonylilääkäri Olli Lohi.

Joukkuetta on lähettämässä matkaan Tampereen apulaispormestari Matti Helimo.

Vihdoin Pariisiin

Kahtena edellisen vuotena Suomen eri kaupunkien joukkueet ovat polkeneet koronapandemian takia Lappiin. Tänä vuonna tapahtuma voidaan järjestää perinteisen kaavan mukaan, ja eri maiden joukkueet polkevat yhdessä Pariisiin.

Tänä vuonna Tampereen-joukkueessa on mukana 24 pyöräilijää. Joukkueen kapteeni Marko Mäkelä kertoo, että mukana on kymmenen kokeneempaa Rynkeby-ajajaa, ja loput osallistujista ovat mukana ensimmäistä kertaa.

Mäkelän mukaan joukkue on innoissaan mahdollisuudesta päästä pitkästä aikaa polkemaan yhdessä muiden maiden joukkueiden kanssa. Mäkelän lisäksi vain yksi joukkueen jäsenistä oli mukana vuonna 2019, kun joukkue viimeksi polki Pariisin.

”Koronan takia ollaan poljettu Suomessa vastaavia tilaisuuksia nyt kaksi vuotta, se tuo odotusarvoa Pariisille. Kokeneemmat kuskit ovat sen takia halunneet jatkaa mukana, että pääsevät Pariisin matkan kokemaan. Se on omanlaisena kokemus ja elämys, kun kohdataan Pariisin päässä kaikki osallistujat yhdeksästä maasta. Yli 60 joukkuetta ja yli 2 500 pyöräilijää kokoontuu samaan puistoon.”

Tampereen-joukkue yhdistyy Hämeenlinnan jälkeen Lahden joukkueeseen, joka on tapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa. Perjantaina Helsingissä Töölön stadionilla järjestetään kaikkien Suomen joukkueiden yhteinen lähtötilaisuus.

Tampereen joukkueen huoltorekan kuljettaja Pekka Aalto (vas.) ja kapteeni Marko Mäkelä valmistelivat joukkueen ruokakuormaa keskiviikkona.

Kovaa treeniä

Koko matkan aikana Tampereen-joukkueelle kertyy yhteensä yhdeksän ajopäivää ja noin 1 300 kilometriä ajomatkaa. Mäkelän luotsaamalla joukkueella on takanaan kymmenen kuukauden harjoittelujakso, jonka aikana osallistujat ovat treenanneet itsensä kisakuntoon.

Valmistautumisjakson aikana joukkue on tehnyt kolmesti viikossa peruskuntoharjoituksen. Talvella ohjelmassa oli sauvakävelyä ja sisäpyöräilyä. Keväällä teiden sulettua joukkue aloitti maantiepyöräilyn harjoittelun. Kymmenessä kuukaudessa joukkueen jäsenille kertyi noin 2 500 harjoituskilometriä.

"Näillä harjoitusmäärillä jossain määrin liikuntaa harrastava voi hankkia itsensä siihen kuntoon, että voi olla mukana joukkueessa”, Mäkelä kertoo.

Pekka Aalto esitteli Team Rynkeby Tampereen maskotteja Jutia ja Raipea. Maskoteilla on oikea käytännön tehtävä, sillä niistä joukkue tunnistaa huoltonsa matkan aikana.

Hyvä yhteishenki

Ensi vuoden joukkueen kokoaminen on jo käynnissä. Valintaperusteina on liikunnallisuuden lisäksi se, että jokaisen osallistujan täytyy pystyä tuomaan hyväntekeväisyyspottiin keskimäärin noin 2 500 euron lahjoitus.

”Tärkein asia on varainhankinta ja hyväntekeväisyys on tapahtuman kärki”, Mäkelä kertoo.

Joukkueen kokoamisessa pyritään mies–nais -tasapainoon, sekä siihen, että mukana olisi edustajia eri ikäryhmistä. Mäkelän mukaan ryhmä kasvaa yhteen harjoitusjakson aikana.

”Meillä on tiukkoja treenejä ja pitkiä päiviä tehdään yhdessä, kyllä siinä tapahtuu henkistä että fyysistä kasvua jokaisella.

Tampereen- ja Lahden-Rynkeby-joukkueissa on mukana yhteensä 42 pyöräilijää ja yhdeksän hengen huoltojoukkue. Joukkueiden varusteita on kuljettamassa kylmärekka ja kolme pakettiautoa. Lisäksi mukana on ja moottoripyörä pikahuoltoa, kuten renkaanvaihtoa varten.

Aamulehti näyttää Laukontorin lähtötapahtuman suorana lähetyksenä torstaina 7. heinäkuuta kello 9 alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut