Viime vuosina lähes turhaksi käynyt kauneuskikka tekee näyttävän paluun – kysyimme tamperelaisilta, miltä se tuntuu

Kun maskien käyttö vähitellen vähenee ja kasvot paljastuvat niiden alta, alkaa myös huulipunan paluu. Kysyimme huulensa jo meikanneilta kaupunkilaisilta, miltä paluu normaaliin tuntuu. Meikkitaiteilija antoi vinkit pysyvään huulimeikkiin.

Sanni Tiusanen, Anna Aspinmaa, Terhi Kotilainen ja Kristiina Lehmus ehtivät jo mukaan maskien alta paljastuvaan kevään kauneustrendiin. Heitä huulipunan paluu on ilahduttanut kovasti.

9.5. 7:03

Aamulehti

Pinkkiä, persikkaa, punaista, nudea. Monella naisella on oma huulipunan suosikkivärinsä. Kun korona toi maskit arkeen, huulipuna sai usein väistyä sen takaa.

Kiersimme Tampereen keskustassa kyselemässä, onko maskin alta paljastuvaa suuta ollut taas ilo punata. Vastaus oli selkeä kyllä. Sama näkyi myös vastaajien hymyileviltä huulilta. On ihanaa paljastaa maailmalle taas koko kasvonsa ja korostaa kauniita ilmeitä.

Tamperelainen Kristiina Lehmus nimeää suosikikseen nude-värisen huulikiillon. Lehmus on pyrkinyt huomioimaan muiden toiveita maskien suhteen. Hänestä on kuitenkin nyt ihanaa, että kaikkialla ei enää maskia tarvita. ”On jopa harmittanut, kun huulipunaa ei ole tarvinnut”, hän muistelee viime vuosia. Lehmus sanoo, että nyt ihmiset tunnistaa paremmin, kun maskit eivät peitä kasvoja.

Huulipuna on tamperelaisen Anna Aspinmaan tavaramerkki. Hänestä on aivan loistavaa, että nyt voi taas nähdä maskien sijaan ihmisten koko kasvot. ”Kasvoistakin katoavat maskin kanssa kaikki värit.” Aspinmaa on vähentänyt maskin käyttöään nyt kuukauden ajan. Hänen lempisävynsä huulipunissa on RVBLAB sävy 11. Hän osti sitä äskettäin Leviltä.

Tamperelainen Camilla Heikkinen on tyytyväinen siihen, että nyt voi taas käyttää huulipunaa, eikä se sotkeennu maskista. ”Eikä sitten tarvitse olla kuin Petteri Punakuono, kun ottaa maskin pois.” Heikkinen käyttää NYXin Liquid Suede -sarjan punaa. ”Lapsena olin poikatyttö, mutta nyt meikki on tullut tärkeäksi.” Huulipuna on siitä hyvä kauneustuote, että sen kanssa pärjää muuten vähemmällä meikkaamisella.

Laihialainen Eija Jylhä kuvailee tunnettaan vapautuneeksi, kun maskista voi välillä luopua. ”Maskiaikana käytin vähemmän punaa, nyt taas enemmän.” Jylhän suosikkisävy on pinkki. ”Se sopii minulle parhaiten.” Jylhä arvioi, että huulipuna on tärkeä osa hänen meikkiään.

Anne Rantsi Tampereelta on paluumuuttaja Helsingistä. ”Jee! Ihanalta tuntuu”, hän kuvaa tunnettaan, kun voi taas käyttää huulipunaa niin, että se näkyy. Rantsi tosin käytti punia maskiaikanakin. ”Olen aina ollut huulipunan käyttäjä. Suosikkimerkkini punissa on L’Oreal.” Helsingissä Stadikalla uidessaankin Rantsi käytti vedenkestävää huulipunaa. ”Moni uimari kysyi sen sävyä. He ottivat saman käyttöön. Kohta meitä oli monta samanvärisillä huulilla varustettua uimaria.”

Porilainen Raija Silfver iloitsee siitä, että kaikkialla ei enää tarvitse maskia. ”En käyttänyt maskiaikana huulipunaa, koska se olisi sotkeentunut. Nyt käytän sitä taas päivittäin.” Silfver pitää tosi punaisista sävyistä. ”Käytän meikkiä joka päivä. Tänään tuli valittua tällainen sävy”, hän kuvaili päivän huulimeikkiään.

Tamperelainen Anna-Kaisa Parviainen on iloinen huulipuna-ajan paluusta. ”Nyt ilmeet näkyvät taas ja saa olla huoliteltu.” Hänellä ei ole suosikkipunaa, mutta hän toivoo merkin olevan hoitava ja pitkään pysyvä. ”Minulle sopivat kylmät värit”, hän kertoo kiirehtiessään juna-asemalle.

Terhi Kotilainen Tampereelta on käyttänyt huulipunaa koko maskiajan. ”Eihän sitä voi ilman olla!” Kotilaiselle puna on identiteettikysymys. ”Ja muuten huulet kuivuisivat.” Haastatteluhetkellä Kotilaisella on huulilla sekoituksena hieman kakkossuosikkiaan Drama Mattea, jonka hän valitsi aikoinaan erästä mekkoa ajatellen, ja ykkösuosikkia, joka on Lancômen Grape pop numero 16.

Iidamaria Vainiotalo Tampereelta on tosi iloinen, että nyt huulipuna ei enää sotkeennu maskin takia. ”Kokeilin kyllä punaa maskiaikanakin, mutta se sotkeentui aina.” Vainiotalo on viime aikoina tykännyt korealaisista lip tinteistä eli huulisävytteistä. Hän tilaa niitä netistä.

Tamperelainen Sanni Tiusanen sanoo huulipunan olevan ehdottomasti plussaa, mutta muuten maskittomuus tuntuu vielä vähän jännältä. Tiusasen suosikki on ”pomminvarmasti pysyvä” Maybellinen Superstay. ”Pitää enemmänkin miettiä, miten sen saa pois. Se toimi myös maskin alla.”

Huulilakkaa vaikka maskin alle

1. Meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalainen, ovatko huulipunat tehneet kokemuksesi mukaan paluun nyt, kun maskeista pikkuhiljaa luovutaan?

”Huulimeikit ovat ehdottomasti tehneet jo nyt paluun! Useampi asiakas on minullekin jo sanonut, että vihdoinkin saa alkaa käyttää huulipunaa kahden vuoden jälkeen.”

2. Millaisia huulimeikkejä ihmiset nyt suosivat?

”Ihan perinteinen huulipuna on ollut suosituin, mutta myös nestemäiset huulipunat ovat suosittuja.”

3. Miten huulipunan saa parhaiten kestämään koko päivän?

”Huulipunan saa kestämään huultenpohjustuksella, minun suosikkini on ehdottomasti Guerlainin Lip Lift.”

4. Onko huulimeikkeihin tullut jotain kiinnostavia uutuuksia tai meikkaustapoja viime aikoina?

”Nestemäiset huulipunat ja lakat ovat kolmen viime vuoden aikana kehittyneet huomattavasti ohuemmiksi ja pysyvimmiksi verrattuna aikaisempiin versioihin. Esimerkiksi Lancômen uusi Drama Ink -huulilakka pysyy jopa maskin kanssa.”

5. Mitä sävyä suosittelisit nyt kevään juhlameikkeihin?

”Aina, kun kevätaurinko paistaa, heleät korallit ja pinkit ovat ehdottoman toimivia. Ne antavat kasvoille väriä ja heleyttävät ihoa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut