Tampereen keskustassa sijaitsee valtava huoneisto, joka on täynnä kultakauden arvomaalauksia ja ikivanhoja huonekaluja – Taustalta löytyy yhtiö, jonka tunnetuin luomus upposi Näsijärveen

Osakeyhtiö Sommers, af Hällström & Waldens jäi historiaan laivojen ja polkupyörien valmistajana. Näsijärvellä edelleen risteilevä Intti-laiva on elävin muistutus tämän unholaan painuneen yhtiön mahdista. Sen perustajat katosivat historian hämärään, mutta perintö elää. Löysimme jälkeläiset, joilta paljastui yllättäviä sukukytköksiä Tampereen mahtisukuihin. Tämä on Perilliset-juttusarjan osa 18. Jutun lopusta löydät linkit kaikkiin juttusarjan aiempiin osiin.

Tampereen Kaarilassa asuva Irma Sommers esittelee suvun kastemekkoa kuvassa vasemmalla. Keskellä on Theodor Sommersin hankkima lipasto Tampereen keskustassa. Oikeassa kuvassa Arto af Hällström, jonka takana näkyy Akseli Gallen-Kallelan maalaus isoisä Arthur af Hällströmistä.

5.6. 6:30 | Päivitetty 18.7. 19:33

Aamulehti

Pälkäneläisen Ruokolan tilan puhelin hälyttää iltapäivällä 19. huhtikuuta vuonna 2022: tuut-tuut-tuut.

Yritän selvittää, mistä saisin tietoa vuonna 1905 kuolleen teollisuusmiehen ja maanviljelijän, insinööri Elis Waldensin vaiheista. Olen saanut selville, että hän isännöi Ruokolaa 1800-luvun loppupuolella, joten josko sieltä löytyisi sukulaisia ja johtolankoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut