Tampereen ytimessä sijaitsee vaikuttava rakennus, jonka perimmäisestä nurkasta löytyy harvinainen näky – Vahtimestari kertoo kuvottavasta ilmiöstä

Harva on käynyt Nokia-areenan kupeessa sijaitsevassa ortodoksisessa kirkossa. Toimittaja Matti Kuusela kävi, tapasi Tampereen ortodoksien johtajan ja kysyi, olisiko Putin uskaltanut hyökätä ilman Venäjän ortodoksien tukea. ”En usko, että tuohon on mitään järkevää vastausta”, vastaa Aleksej Sjöberg, joka kaipasi medialta kriittisiä kysymyksiä. Vahtimestari Mika Kangasaho puolestaan kaipaa käytöstapoja, etenkin kiekkofaneilta.

Aleksej Sjöberg kastettiin ortodoksiseen seurakuntaan Valamossa 16-vuotiaana. Tampereelle hän päätyi Joensuun, Pietarin, Helsingin ja Pohjanmaan kautta. Sjöberg tuomitsee jyrkästi Moskovan patriarkka Kirillin puheet. ”Hän ei edes yritä kuulostaa vastahankaiselta, vaan on selvästi innoissaan Putin sodasta. Sitä on mahdoton ymmärtää.”

15.4. 6:30 | Päivitetty 18.4. 16:10

Johtava pappi (kirkkoherra) Aleksej Sjöberg ottaa meidät vastaan aurinkoisesti hymyillen Tampereen ortodoksisen kirkon rappusilla. Hän ei kuitenkaan halua esittää, että olisi ratkiriemuisen iloisesti yllättynyt vierailustamme.

”Suomessa ortodokseilla on sellainen julkisuusongelma, että meistä tehdään juttu kerran vuodessa, aina pääsiäisenä. Se on poikkeuksetta myönteinen. Olemme median silmissä kummajaisia, vähän kuin saamelaiset”, Sjöberg toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut