Aamulehden viiniraati maisteli pääsiäiseen sopivat viinit – voittajaksi valikoitui herraskainen ja mahtaileva viini

Lammas vaatii kaverikseen täyteläisen ja voimakkaan aromikkaan punaviinin. Sopivaa ryhtiä ja runsautta löytyy rypäleistä Cabernet Sauvignon ja Syrah.

Lammasviineiksi sopivaa ryhtiä ja runsautta löytyy rypäleistä Cabernet Sauvignon ja Syrah. Ne Aamulehden viiniraati valitsi sokkomaistelun teemaksi.

8.4. 18:30

Pääsiäisenä monessa kodissa syödään karitsaa ja lammasta eri muodoissaan. On fileetä, karetta, lapaa, lihapullia, nyhtölihaa, paahtopaistia, pataa, potkaa, taginea ja viulua.

Lampaasta on moneksi, mutta onneksi lammasviinin valinta on helppoa. Maalla ei ole suurta merkitystä, mutta viinin tyylillä on. Yleisesti lammasruoalle sopii täyteläinen ja voimakkaan aromikas punaviini, sillä lampaanliha ja mausteet rosmariinista valkosipuliin muodostavat yhdessä runsasaromisen kokonaisuuden, jolle vain voimakas punaviini pärjää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut