Yli sata uutta vapaaehtoista ilmoittautui viikossa SPR:n Tampereen osastoon – tällaista apua nyt kaivataan

Suomen Punainen Risti järjestää Tampereella uusille halukkaille auttajille lyhyitä perehdytyksiä, jotka alkavat viikonlopun aikana.

”Katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla voidaan apu kohdentaa nopeasti ja oikein”, sanoo Tampereen osaston toiminnanjohtaja Marjo Majlund. SPR:n lipaskerääjä Hanna Myllykangas kuvattiin 2. maaliskuuta 2022 Tampereella.

8.3. 13:53 | Päivitetty 8.3. 14:13

Aamulehti

Monella on nyt halu tehdä hyvää ja kantaa kortensa kekoon hädänalaisten auttamisessa. Kysyimme Punaisen Ristin Tampereen osastolta, miten Ukrainan tilanne näkyy heidän toiminnassaan Tampereella. Entä miten voisi päästä mukaan auttamaan?

Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston toiminnanjohtaja Marjo Majlund, miten esimerkiksi tamperelainen ihminen, joka ei aiemmin ole ollut mukana toiminnassanne, voisi nyt osallistua Punaisen Ristin toimintaan?

”Helpoin tapa auttaa on osallistua Punaisen Ristin hätäapukeräykseen joko lahjoittamalla tai lähtemällä lipaskerääjäksi. Keräyslippaan voi noutaa henkilötodistusta vastaan Kohtaamispaikka Tampurista Otavalankadulta tai Kohtaamispaikka Tampuri-Hervannasta Kauppakeskus Duosta arkisin kello 10–17.”

Onko uusia vapaaehtoisia jo ilmoittautunut normaalia enemmän Ukrainan tilanteen myötä?

”SPR Tampereen osastoon on ilmoittautunut vapaaehtoisia viimeisen viikon aikana reippaasti yli 100, joka on selkeästi enemmän kuin tavallisesti. Olemme sopineet Tampereen kaupungin kanssa siitä, että koordinoimme vapaaehtoisten yhteydenottoja. Ohjaamme kaikki vapaaehtoiset Punaisen Ristin vapaaehtoisrekisteriin, jota kautta heille tiedotetaan koulutuksista.”

Miten Tampereen Punainen Risti toimii tällä hetkellä ukrainasta saapuneiden avuksi Tampereella? Mitä konkreettisia asioita vapaaehtoisenne tekevät juuri nyt?

”Punaisen Ristin vapaaehtoiset toimivat viranomaisten pyynnöstä. Viikonloppuna vapaaehtoisia oli auttamassa vastaanottokeskuksessa, jossa he laittoivat valmiiksi petipaikkoja saapuville. Tässä työssä oli mukana Punaisen Ristin aktiivisia, jo aiemmin koulutettuja vapaaehtoisia.”

Onko teillä tarkoitus järjestää koulutusta asiaan liittyen?

”Tampereen osasto järjestää vapaaehtoisrekisteriin ilmoittautuneille uusille halukkaille auttajille lyhyitä perehdytyskoulutuksia, jotka starttaavat viikonlopun aikana. Tarkempaa tietoa auttamistyön mahdollisuuksista kerrotaan keskiviikkona järjestettävässä info-tilaisuudessa. Perehdytystilaisuudet julkaistaan vapaaehtoiset.punainenristi.fi -sivulla lähipäivinä.”

Tällä hetkellä ei ilmeisesti ole ystäväperhetoimintaa ukrainalaisille tulijoille, mutta onko sitä tarkoitus järjestää tulevaisuudessa?

”Ystäväperhetoiminnan mahdollisuuksia arvioidaan, kunhan tämä akuutein auttamistyö rullaa. Mahdollisen toiminnan käynnistäminen ratkaistaan sen mukaan, millainen tarve tälle tulee olemaan.”

Minkälaista apua nyt tarvitaan eniten?

”Tärkein apu on Katastrofirahastoon lahjoittaminen. Rahan avulla SPR:n auttamistyö on helpointa ja nopeinta. Katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla voidaan apu kohdentaa nopeasti ja oikein. ”

Oikaisu 8.3.2022 kello 14.12: Muutettu kolmanteen kysymykseen sana Pirkanmaalla sanaksi Tampereella.

Lue lisää: Ukrainan sota sai tamperelaisen Hanna Myllykankaan kadulle keräämään lahjoituksia – ”Kaikki haluavat tietää sen, että onhan tämä Ukraina-keräys”

SPR:n toimintaa

SPR Ukrainan konfliktissa -infotilaisuus 9.3. 2022 kello 18–20 Teamsissa ja Kohtaamispaikka Tampurissa, Otavalankatu 12 A. Noin kello 19 alkaen tietoa vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista Tampereella.

Ystävätoiminnan peruskurssi 11.03.2022 Teams -koulutus. Kyseessä on verkossa toteutettava toiminta. Kello 12. –15.

Punainen Risti tutuksi 15.3. 2022.

Uusien vapaaehtoisten ilta 7.4. 2022. kello 19–20.

Lisätietoa: tampere.punainenristi.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut