Pirkanmaan koillisosissa sijaitsee ainutlaatuinen Musturin metsä – Toimittaja Matti Kuusela selvitti, keitä Etelä-Suomen toiseksi luonnonvaraisimmassa metsässä asuu - Hyvä elämä - Aamulehti

Pirkanmaan koillisosissa sijaitsee ainutlaatuinen Musturin metsä – Toimittaja Matti Kuusela selvitti, keitä Etelä-Suomen toiseksi luonnonvaraisimmassa metsässä asuu

Matti Kuusela lähti yhdessä metsäekologi Petri Keto-Tokoin ja kirjailija Anni Kytömäen kanssa Musturin metsään katsomaan, millaisia lajeja metsästä löytyy. Retkellä valkeni muun muassa Tinderin merkitys.

Metsäekologi Petri Keto-Tokoi käy säännöllisesti Musturin metsässä, joka sijaitsee Juupajoen ja Ruoveden rajamailla. Hän tuo metsään myös metsänhoitoa opiskelevat oppilaansa.

7.12.2021 18:56

Puoli tuntia Musturin metsää samottuaan alkaa vaivihkaa suunnitella uutta kestävyysurheilulajia: vanhan metsän halki juoksua.

Siinä olisi yllin kyllin extremeä kaikille aisteille ja lihaksille.

Kuolleita ja kuolevia maassa makaavia mäntyä, kuusia, koivuja ja haapoja on melkein yhtä paljon kuin yhä pystyssä kasvavia puita. Monet Juupajoen ja Ruoveden rajamailla maatuvista puuvanhuksista ovat niin järeitä, ettei niiden yli hyppää edes hirvi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut