Birgitta Dahlberg asuu Suur-Sarvilahden kartanossa Loviisassa - Hyvä elämä - Aamulehti

Pariskunta asuu 350-vuotiaassa aatelislinnassa, joka on täynnä hätkähdyttäviä yksityiskohtia – Pääsimme vierailulle ainutlaatuiseen suomalaiseen kartanoon

Suomessa on kaksi ylhäisaatelin arkkitehtuurioppien mukaan rakennettua 1600-luvun kartanoa. Toisessa syntyi marsalkka Mannerheim, mutta siellä ei ole asuttu 60 vuoteen. Toinen on ollut toimittaja Birgitta Dahlbergin koti 16 vuoden ajan. Loviisassa sijaitseva barokkiajan linna ei tule koskaan myytäväksi perintöjärjestelyjen ansiosta. Se on kulkenut suvussa satojen vuosien ajan.

Birgitta Dahlberg esittelee esi-isänsä seremoniallista keihästä, joka oli käytössä 30-vuotisesta sodasta tunnetun kuningas Kustaa II Aadolfin hautajaissaattueessa vuonna 1632.

31.10. 6:30

Aamulehti, Loviisa

Laatikaamme aluksi kuvitteellinen myynti-ilmoitus:

Myydään asunto Loviisasta läheltä meren rantaa. 16 huonetta ja keittiö, keskuslämmitys, oma hakevoimala, ei energiatodistusta, vaatii silloin tällöin pientä laittoa, sillä talo on rakennettu 1670-luvulla. Keittiö uusittu 1960-luvulla, WC myöhemmin. Kolme kerrosta, kellari ja vintit päälle. Ei hissiä, mutta kun oikein sirkistää, näkee englantilaistyylisen puutarhan yli Suomenlahdelle asti ja Pernajan kirkon tornin. Vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut