Poliisipartiot elvyttivät sylivauvan Lahdessa – palkittiin poliisipäällikön mitaleilla - Hyvä elämä - Aamulehti

Poliisipartiot elvyttivät sylivauvan Lahdessa – palkittiin poliisipäällikön mitaleilla

4.3. 18:29 | Päivitetty 4.3. 18:45

Lahti

Poliisi kertoo Facebookissa Lahdessa viime viikolla sattuneesta tapauksesta, jossa poliisipartiot joutuivat elvyttämään sylivauvaikäisen lapsen.

Tilanne alkoi, kun hätääntynyt mies koputti liikennevaloissa olleen poliisiauton ikkunaan Lahden keskustassa. Mies kertoi, että heidän sylivauvansa oli lakannut hengittämästä. Poliiseista toinen otti lapsen äidin sylistä ja laski vauvan poliisiauton etupenkille, jossa alkoi välittömästi elvyttää vauvaa. Toinen konstaapeli vei huolestuneet vanhemmat loitommas, jotta hätäensiapua päästiin jatkamaan häiriöttä.

Apuun saapui myös toinen poliisipartio, jonka jäsenistä yksi ryhtyi auttamaan elvytyksessä ja toinen rauhoitteli vanhempia.

Elvytys onnistui, ja ensihoidon saapuessa lapsen sydän löi ja hän hengitti ilman apua. Lapsi kuljetettiin sairaalaan jatkohoitoon. Päijät-Hämeen ensihoidon vuorossa ollut kenttäjohtaja kertoi poliisin toiminnan pelastaneen lapsen hengen.

– Tehtävällä olleet poliisit kertoivat tehtävän olleen yksi uransa vaikeimmista – pienen sylivauvan elvyttäminen kun ei ole poliisin työssä jokapäiväistä, poliisin julkaisemassa Facebook-kirjoituksessa kerrotaan.

Tänään järjestetyssä tilaisuudessa Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Marko Viitanen ja apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen palkitsivat tehtävällä olleet partiot poliisipäällikön mitaleilla ansiokkaasta ja ammattitaitoisesta toiminnasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?