Legendaarisen tamperelaisyrityksen perintö kasvattaa nyt arvoaan salaperäisessä rahastossa ja vanhassa kartanossa – Aamulehti löysi Suomen Trikoon perilliset

Suomen Trikoon pian 120-vuotinen historia sisältää suunnatonta menestystä, yrityskauppoja ja laajentumisia, mutta myös useita omistajanvaihdoksia. Aamulehti selvitti, missä tamperelaisella tekstiiliteollisuudella hankittu omaisuus on nyt. Tämä on Perilliset-juttusarjan osa 13.

Kolme sukupolvea Jenseneitä ja koira. Isä Reinhold Jensen luopui Inkereen tilasta 2006 ja poika Henrik jatkaa maanviljelystä ja karjankasvatusta. Nuorin pojanpoika Oskar on vielä opiskelija ja labradorinnoutaja Ava taitava metsästyskoira.

21.3.2021 7:03

Aamulehti

Punavalkoinen leikkimökki on nähnyt jo monta kesää ja talvea. Kooltaan se muistuttaa enemmän kappelia kuin leikkimökkiä. Tyylinsä puolesta se voisi olla oikein arkkitehdin suunnittelema. Pieni terassikin siinä on.

Vain sen sijainti kummastuttaa. Mitä Lielahden kartanon pihalle sata vuotta sitten rakennettu leikkimökki tekee pertteliläisen maalaiskartanon pihamaalla keskellä varsinaissuomalaista peltomaisemaa, ja miten tämä kaikki liittyy Suomen Trikooseen?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut