Tamperelainen tanssiryhmä Tinze Twerkers tuo Talent Suomeen mimmienergiaa - Hyvä elämä - Aamulehti

Tamperelainen tanssiryhmä Tinze Twerkers tuo Talent Suomeen räjähtävää mimmienergiaa – ”On ilo päästä näyttämään, keitä me ollaan ja mistä me tullaan”

Tamperelainen Tinze Twerkers havittelee sunnuntaina paikkaa Talent Suomen semifinaalissa. Tanssiryhmän tavoitteena on murtaa twerkkaukseen liittyviä ennakkoluuloja.

Talent Suomen koe-esiintymiset kuvattiin syksyllä Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Tamperelaisen Tinze Twerkers -tanssiryhmän koe-esiintyminen nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina.

14.2. 11:30

Aamulehti

Tamperelainen twerk-tanssiryhmä Tinze Twerkers esiintyy Talent Suomen uuden kauden esikarsinnoissa.

Ryhmän koe-esiintyminen tuomareiden edessä nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina.

Vielä ryhmäläiset eivät saa paljastaa, pääsevätkö he esikarsinnasta jatkoon, mutta he ovat tyytyväisiä esitykseensä.

– Kyllähän lavalla aina joitakin pieniä mokia tulee. Muistan, että esityksen jälkeen me kaikki olimme, että eikä, tein tuon ja tuon mokan, tai että vitsi, mulla oli käsi väärässä paikassa. Oikeasti se on ihan sama. Tällaisia tapahtuu aina, mutta esityksen jälkeen oli silti tosi hyvä fiilis, Tinze Twerkersin jäsen Martta Rautio kertoo.

Rautio on twerkkauksen Suomen mestari vuodelta 2019. Hän kuvailee twerkkausta hauskaksi ja hikiseksi tanssilajiksi, jossa tavoitteena on saada takapuoli liikkumaan erilaisilla tekniikoilla ja eri asennoissa.

– Lajiin liittyy paljon heittäytymistä ja sitä, että uskaltaa mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Aloittaminen vaati itseltänikin rohkeutta. Ennen twerkiä en uskaltanut olla samalla lailla sujut omassa kropassani.

Lue myös: ”Totta kai twerkkaus on seksikästä. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää” – Suomen mestari Martta Rautio oikoo käsityksiä lajistaan

Tanssilaji kuin muutkin

Suomen tunnetuimman twerkkaajan Tia-Maria Sokan eli Tinzen vuonna 2015 perustama Tinze Twerkers on Suomen ensimmäinen esiintyvä ja kisaava twerk-tanssiryhmä.

Ryhmään kuuluu tätä nykyä yhdeksän jäsentä. Enimmillään jäseniä on ollut parisenkymmentä. Rautio liittyi mukaan vuonna 2017.

Talentiin osallistuminen on ollut ryhmän mielessä jo pitkään. Viime kesänä Talent tuli jälleen treeneissä puheeksi.

– Päätimme, että perkule, lähdetään sitten. Se oli yhteinen päätös, Rautio kertoo.

Talent Suomen voittajalle on luvassa 30 000 euron pääpalkinto. Sen ohella Tinze Twerkersin pontimena osallistumiselle on vähentää twerkkaukseen liittyviä ennakkoluuloja.

Raution mukaan twerkkaus on tanssilaji siinä missä mikä tahansa muukin. Viime vuosina lajin suosio on kasvanut, mutta edelleen twerkkaajat kohtaavat kyseenalaista kommentointia etenkin sosiaalisessa mediassa.

– Sanotaan, että eiväthän sitä voi muut kuin stripparit harrastaa. Strippikulttuuri on iso osa tätä lajia, että sinänsä se ei ole täysin väärä oletus, mutta twerkata voi todella monella eri tavalla.

Luvassa räjähtävä show

Talent Suomen koe-esiintymiset kuvattiin syksyllä Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Rautio kertoo, että kuvauspäivään mahtui niin paljon esittelypätkien kuvaamista ja muuta ohjelmaa, että itse esitystä ei juuri ehtinyt jännittää.

– En muista hirveästi, mitä tapahtui ennen esitystä, muuta kuin sen, että kaikki tapahtui tosi nopeasti. Yhtäkkiä Mikko Leppilampi saatteli meidät lavalle.

Raution mukaan sunnuntaina kotikatsojille on luvassa ”energinen, iloinen ja räjähtävä show”, jossa on mukana myös huumoria.

– Meillä on tiivis porukka, joka huokuu mimmienergiaa. On ilo päästä näyttämään koko Suomelle, keitä me ollaan, mistä me tullaan ja mitä me osataan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: