Lasten voinnissa on tapahtunut hälyttävä muutos – asiantuntijat kertovat, mitä viattomilta tuntuvia merkkejä kannattaa tarkkailla - Hyvä elämä - Aamulehti

Lasten voinnissa on tapahtunut hälyttävä muutos – asiantuntijat kertovat, mitä viattomilta tuntuvia merkkejä kannattaa tarkkailla

Nykylapset vaativat itseltään paljon. Toisaalta lasten ja nuorten myös odotetaan tekevän päätöksiä, jotka ovat heille liian suuria yksin kannettaviksi, sanoo asiantuntija.

Lapsen identiteetin ja minäkuvan rakennus on vielä kesken. Siksi hän on aikuista haavoittuvaisempi ulkoisille vaikutuksille kuten sosiaaliselle medialle.

4.2. 10:00

Tänäänkään en välttämättä riitä.

Ajatus voi olla hektisen työpäivän syövereihin heittäytyvän työntekijän. Se voi herättää aamulla ylioppilaskirjoituksiaan stressaavan lukiolaisen.

Se voi olla myös aivan pienen koululaisen tunne. Hän ei osaa kääntää sitä näin selkeiksi sanoiksi, mutta arvottomuuden ja riittämättömyyden tunteet voivat näkyä hänen elämässään esimerkiksi väsymyksenä, sosiaalisten tilanteiden pelkona ja jännittämisenä, ylisuorittamisena, käytösongelmina, oppimisen ongelmina, masennuksena tai ahdistusoireina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos