Kouluruoan valmistus on muuttunut täysin, mutta syöjät eivät: suosikkiruokien joukossa on yhä yksi yllättäjä – näin ruoka päätyy keittiöstä lautaselle - Hyvä elämä - Aamulehti

Kouluruoan valmistus on muuttunut täysin, mutta syöjät eivät: suosikkiruokien joukossa on yhä yksi yllättäjä – näin ruoka päätyy keittiöstä lautaselle

Seurasimme yhden aamun ajan, miten kouluruoka valmistuu nykyaikaisessa suurtalouskeittiössä. Kouluruoan valmistus on muuttunut täysin, kertoo 30 vuotta alalla ollut kokki.

Kokki Teija Vierikka maistaa ruokaa aina, ennen kuin se menee tarjolle.

5.2. 7:03

Aamulehti

Kattilassa on 75 litraa tahitilaista kanakastiketta. Määrää ymmärtää helpommin kun kuvittelee, että samaan kattilaan mahtuisi helposti aikuinen ihminen kylpemään. Koulun keittiössä kaikki on suurta: maitorahka on ämpärissä, mausteet samanlaisessa purkissa kuin maito kaupassa ja kookosmaidon säilykepurkki on sekin pienen ämpärin kokoinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: