Yle ja Särkänniemi tekivät aiesopimuksen: Pikku Kakkosen Mediamaailma avautunee huvipuiston alueelle loppuvuodesta 2022 - Hyvä elämä - Aamulehti

Yle ja Särkänniemi tekivät aiesopimuksen: Pikku Kakkosen Mediamaailma avautunee huvipuiston alueelle loppuvuodesta 2022

Pikku Kakkosen Mediamaailma kehittää lasten mediataitoja. Ensimmäisenä elämyksellinen ympäristö avataan Särkänniemeen.

17.12.2020 20:27

Aamulehti

Yle kehittää alakouluikäisille suunnattua elämyksellistä ympäristöä lasten mediataitojen vahvistamiseksi.

Ensimmäinen Pikku Kakkosen Mediamaailma on tarkoitus avata Särkänniemeen loppuvuodesta 2022. Yle ja Särkänniemi ovat päässeet asiasta aiesopimukseen, Yle kertoo tiedotteessaan. Sopimus vahvistetaan ensi kevään aikana.

Tällä hetkellä Yle hioo Mediamaailman konseptia yhdessä mediakasvatukseen, kulttuuriin ja lastensuojeluun keskittyneiden järjestöjen ja tutkijoiden kanssa.

– Mediakasvatus on Ylen julkisen palvelun tehtävän ytimessä. Lasten ja aikuistenkin mediataitojen tarve korostuu tulevaisuudessa, ja toivomme, että mediamaailman konsepti saadaan laajasti käyttöön ympäri Suomen, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen sanoo tiedotteessa.

Mediamaailmassa lapset pääsevät tuottamaan kaikenlaista mediaa audiosta videoon ja lisätystä todellisuudesta peleihin. Tavoitteena on vahvistaa myös erityistä tukea tarvitsevien lasten mahdollisuutta osallistua median ja kulttuurin tuotantoon yhdenvertaisesti.

Pikku Kakkosen mediamaailman konseptin suunnittelussa ovat mukana Mediakasvatuskeskus Metka, Kulttuurikeskus PiiPoo, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KaVi, Mediakasvatusseura, Koulukino, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry sekä mediakasvatuksen lehtoreita ja tutkijoita Helsingin, Tampereen, Jyväskylän ja Lapin yliopistoista. Konseptin on tarkoitus valmistua vuoden 2021 aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos