Koronavirus toi uudet kävijät maakuntien kulttuurikohteisiin – Serlachius-museoissa lähes normaali vuosi - Hyvä elämä - Aamulehti

Koronavirus toi uudet kävijät maakuntien kulttuurikohteisiin – Serlachius-museoissa lähes normaali vuosi

Monet keskuskaupunkien ulkopuolella sijaitsevat matkailukohteet houkuttelivat tänä vuonna uutta nuorta yleisöä eri puolilla Suomea. Yrittäjä Saimi Hoyerin luotsaama Hotelli Punkaharju Itä-Suomessa nousi suorastaan uutteen kukoistukseen. Hoyerin mielestä matkailuyrittäjien pitää nyt palvella uusia kävijöitä hyvin, jotta heidät saadaan tulemaan toistekin.

Serlachius-museoilla oli kaiken kaikkiaan melko normaali vuosi Mäntässä, vaikka koronarajoitukset veivät osan vakioyleisöstä. Tilalle tuli uusia kävijöitä, etenkin nuoria ja lapsiperheitä. Museokaupassa visiirit kasvoillaan työntekijät Katariina Jeger ja Timo Hokkanen.

21.11.2020 10:06

Korona-aika toi yleisöryntäyksen kansallispuistoihin, mutta myös monissa maakuntien kulttuurimatkakohteissa kulunut vuosi on ollut kävijämääriltään vähintäänkin hyvä. Kohteet ovat lisäksi onnistuneet houkuttelemaan aiempaa nuorempia kävijöitä ja lapsiperheitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: