Voimistelun talvirieha -tapahtuma Ikurissa – Aamulehti - Hyvä elämä - Aamulehti

Sadat perheet valtasivat Ikurin ja nauttivat voimistelun riemusta: Tätä mieltä he ovat harrastusmahdollisuuksista Tampereella

Tampereen Ikurin liikuntahallilla vietettiin eilen Voimistelun talviriehaa osana Liikkuva Perhe -hanketta.

6-vuotias Nino-Daniel Vainio kokeili Ikurissa puomilla kävelyä.

13.1.2020 6:13

Tampereen Ikurin liikuntahallissa hypittiin, pompittiin, pyörittiin ja voimisteltiin kaikilla eri tavoilla sunnuntai-iltana. Halli oli tupaten täynnä perheitä kokeilemassa kahdeksaa voimistelulajia Tampereen voimistelijoiden ja Tampereen Sisun Voimistelun talvirieha -tapahtumassa.

Voimisteluseurojen tempaus oli osa Liikkuvan perheen kevätkautta, joka käynnistyi samalla.

Tampereen voimistelijoiden markkinointi- ja viestintävastaava Laura Laakson mukaan tapahtuman tavoitteena oli saada lapsia ja perheitä liikkumaan, sekä mahdollisesti löytämään mieluinen voimisteluharrastus.

Kaikista lajeista oli tarjolla esitys ja niitä pääsi myös itse kokeilemaan.

– Kun puhutaan voimistelusta, tulee helposti mieleen vain telinevoimistelu. Pyritään myös havainnollistamaan, että voimisteluun sisältyy paljon muitakin lajeja, kertoo Laakso.

Harrastukset voimistellaan arjen kylkeen

Hämeenkyröläinen Sofia Pusa, 6, aloittaa maanantaina rytmisen voimistelun Ylöjärvellä. Pusan isä Mika Pusa löysi menoinfosta Voimistelun talviriehan, joten he päättivät tulla Ikuriin hakemaan hyvät fiilikset uuden harrastuksen pohjaksi.

Ylöjärveläisen Laura-Emilia Vainion perhe pyrkii liikkumaan monipuolisesti. Vainion poika Nino-Daniel Vainio, 6, käy akrobatiakoulussa kaksi kertaa viikossa.

Laura-Emilia Vainion mielestä Tampereen seudulla on monipuolinen harrastustarjonta, ja hän on tyytyväinen siitä, että täällä pääsee kaikki helposti tutustumaan eri lajeihin.

– Se on oikeastaan vähän itsestä kiinni, että on aktiivinen ja tarttuu erilaisiin tapahtumiin.

– Vaimo tämän bongasi, meidän perheessä tehdään eniten asioita vaimon aloitteesta. Huomasin kyllä nuo mokkapalat tuolla, kertoo Mikko Soukkala. Soukkala taluttaa reilun vuoden ikäistä poikaansa Alvar Soukkalaa.

Tamperelainen Mikko Soukkala ei omin sanoin ole ikinä harrastanut minkään sorttista liikuntaa, mutta yrittää saada jälkipolven toiselle tielle.

Liikkuva Perhe

Liikkuva Perhe on Tampereen kaupungin ja urheiluseurojen yhdessä järjestämää perheliikuntatoimintaa.

Hanke on suunnattu lapsille, nuorille ja heidän perheilleen.

Tavoitteena on lisätä tamperelaisten yleistä aktiivisuutta ja innostaa perheitä yhdessä liikkumiseen.

Kampanjan aikana perheet pääsevät yhdessä liikkumaan kevään aikana ilmaiseksi lauantaisin.

Liikkumaan pääsee Ikurin liikuntahallissa, SISU-hallissa ja muutamassa eri koulussa.

Lajista ja kohteesta riippuen suurin osa Liikkuvan perheen vuoroista jatkuu huhtikuuhun saakka.

Yrittäjänä toimivan isän ja kolmivuorotyötä tekevän äidin epäsäännöllisiin työaikoihin on kuitenkin Soukkalan mukaan hankala sovittaa lasten liikuntaharrastuksia.

– Ei kuitenkaan haluaisi maksaa jostain harrastuksesta, jos et saa vietyä lasta sinne.

Soukkala toivoo silti löytävänsä lapsilleen mieluisat harrastukset.

Tamperelaisen Reetta Suomalaisen kaksilapsisen perheen liikunta on suurimmaksi osaksi pihalla ryntäilemistä. Suomalaisen tytär Lotta Suomalainen, 4, kiinnostui vastikään akrobatiasta, sillä kaikki tämän kaveritkin harrastavat sitä.

– Meidän poika meinasi jo aloittaa telinevoimistelun, mutta nyt hän on sitä mieltä ettei halua mitään harrastusta, Reetta Suomalainen naurahtaa.

Lotta Suomalainen, 4, kokeilemassa nojapuiden saloja äitinsä Reetta Suomalaisen avustamana.

Benjamin Haavisto, 6, valmistautui eritasonojapuuhun laittamalla magnesiumia kätösiinsä.

Tampereen Kalkussa asuvan Haaviston perheessä liikunta pyörii harrastusten ja arkiliikunnan parissa, kertoo perheen äiti Iina Haavisto. Perheen nuorimmainen Benjamin Haavisto harrastaa koripalloa ja isosisko Isabella Haavisto, 9, harrastaa joukkuevoimistelua.

Koulut voisivat Iina Haaviston mielestä tehdä vielä enemmän yhteistyötä seurojen kanssa.

– Kyllähän niitä liikkumismahdollisuuksia on jo nyt, mutta ehkä siten pienet lapset pääsisivät helpommin kokeilemaan sitä omaa juttuaan.

Tampereen Sisun Minetit Pre Junior -ryhmä esitteli taitojaan perheille Ikurissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos