Mitä kaikkea tamperelaiset vetävät vessasta alas? - Hyvä elämä - Aamulehti

Mitä kaikkea tamperelaiset vetävät vessasta alas? Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon käyttöinsinööri varoittaa viskomasta sormuksia pönttöön

Viinikanlahden jätevedenpuhdistamolla on tehty töitä Tampereen ja naapurikuntien jätevesien kanssa kohta viisikymmentä vuotta. Jopa esihenkilö joutuu välillä päivystysvuorossa tökkimään pökäleitä, mutta hinta on pieni, kun saa kokea tekevänsä kaupunkilaisten eteen jotain aidosti merkityksellistä. Tässä juttusarjassa kerromme, mitä tapahtuu kiinnostavissa tamperelaisissa rakennuksissa, joihin ei tavallisesti pääse kurkistamaan.

Käyttöinsinööri Lasse Järvinen ja kehityspäällikkö Risto Mäki pitävät siitä, että työ Tampereen Vedellä tuntuu merkitykselliseltä. Ilman puhdistamoa kaupunkilaisten likavedet päätyisivät suoraan järviin ja pilaisivat ne.­

26.10. 8:02

Aluksi käytännön vinkki: Vaikka puolison kanssa tulisi perjantai-iltana riitaa, sormuksia ei kannata viskata vessanpönttöön.

Viinikanlahden jätevedenpuhdistamolla työskentelevä käyttöinsinööri Lasse Järvinen kertoo, että yllättävän moni tamperelainen keksii idean suutuspäissään ja soittaa maanantaiaamuna puhdistamolle siinä toivossa, että sormukset voisi saada takaisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?