Erikoinen sattuma paljasti Eric von Frenckellille, 44, hänen mahtisukunsa kytkökset Tampereelle – Viime kesänä mies joutui omituiseen tilanteeseen hotelli Tammerin vastaanotossa

Perilliset: Aamulehti löysi mahtavan von Frenckell -suvun jälkeläisen Brysselin esikaupungista. Eric von Frenckellin perhe sai sattuman oikusta tietää, että heidän esi-isänsä olivat Suomen vanhimpia paperitehtailijoita ja kirjanpainajia. Tammerkosken rannalla vaikuttaneen paperitehtaan tuottama vauraus kartuttaa aatelissuvun omaisuutta edelleen kahdessa pörssiyhtiössä.

Menestynyt verojuristi Eric von Frenckell, 44, asuu Brysselissä Schaerbeekin kaupunginosassa. Vastapäisessä talossa syntyi tunnettu runoilija ja lauluntekijä Jacques Brel. Von Frenckellillä on sukujuuria niin Suomeen, Saksaan, Belgiaan kuin Yhdysvaltoihin.

8.12.2019 7:08 | Päivitetty 5.3.2020 21:50

Aamulehti

Eric Didier Christian.

Kuulostaa periranskalaiselta miehen nimeltä.

Salapoliisityö internetin uumenissa on johtanut tällaisen johtolangan jäljille. Von Frenckell -suvun tarina alkoi itäisestä Saksasta, mutta se sivusi merkittävällä tavalla Tamperetta ja Tammerkoskea 1800-luvun puolivälin jälkeen. Siitä muistona on yhä vuonna 1904 valmistunut punatiilinen tehdaskompleksi ja komea kahdeksankulmainen savupiippu Tampereen Keskustorin laidalla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut