Venetsialaiset 2019: musiikkia, ilotulituksia ja sadonkorjuun juhlaa - Hyvä elämä - Aamulehti

Ilotulitus Tampereella – viikonloppuna juhlitaan useassa paikassa venetsialaisia ja sadonkorjuuta – katso mitä kaikkea voi tehdä

Kesän päättymistä voi juhlistaa monella tavalla. Tampereella venetsialaisia vietetään Mustassalahdessa ja keskustassa ja sadonkorjuuta juhlitaan ympäri Pirkanmaata.

Ilotulitukset ovat perinteisesti osa venetsialaisia. Arkistokuva Ratinan suvannon ilotulituksesta vuodelta 2013.

28.8.2019 22:03 | Päivitetty 31.8.2019 21:38

Aamulehti

Venetsialaiset ovat rannikolta kotoisin oleva tapa juhlistaa kesän päättymistä. Se on perinteisesti ollut etenkin veneilijöiden ja kesämökkiläisten juhla. Perinne on pikku hiljaa levinnyt myös sisämaahan, ja Tampereellakin venetsialaisia on juhlittu jo useita vuosia.

Tampereen Mustanlahden tapahtumasatamassa ravintola Kaislassa järjestetään lauantaina 31. elokuuta venetsialaiset, joissa esiintyvät Mikko Alatalo, Erika Vikman ja Laura Voutilainen. Alatalo aloittaa noin kello 20.

Tamperelaisten yritysten venetsialaiset järjestetään samana päivänä. Yritykset tarjoavat yhdessä kaupunkilaisille ilotulituksen Ratinan suvannossa kello 21.50.

Seuraa ilotulitusta suorana tästä: Tampereen keskustassa järjestetään 10 000 euron ilotulitus osin Ilveksen ja Tapparan väreissä

Pispalan venetsialaisia juhlitaan Pispalan kirkossa, missä on ohjelmaa koko lauantain ajan ja läpi yön sunnuntaihin asti. Luvassa on esimerkiksi lähiruokabrunssi, ukulele-työpaja, ohjelmaa lapsille ja yöllä riparilauluja.

Kesän päättymistä juhlitaan myös esimerkiksi Mäntässä ja Hämeenkyrössä.

Mäntässä järjestetään 30.–31. elokuuta Mänttä Food Festival, johon liput lunastaneet pääsevät nauttimaan koko illan kestävän, huippukokkien valmistaman illallisen.

Hämeenkyrön Mahnalassa järjestetään perjantaina 30. elokuuta venetsialaiset Yrjölän marjatilalla. Venetsialaisten teema on italialainen tavernailta ja niitä vietetään marjatilan navetassa. Italialaisen ruoan lisäksi ohjelmassa on musiikkia.

Akaassa puolestaan alkavat viikonloppuna perinteisen sadonkorjuuta juhlivat Hunajahulinat. Lauantaina 31. elokuuta alueen lähiruokatiloilla on sen kunniaksi avoimet ovet, ja hulinoita jatketaan lauantai-iltana ravintola Oskarissa.

Kangasalla vietetään Markkulan tallin markkinoita, joiden teemana on erityisesti Suomen luonnon päivä ja sadonkorjuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: