Tässä Tampereen top5-tekemiset: Jääveistokset tulevat Tampereen keskustaan - Hyvä elämä - Aamulehti

Tässä Tampereen top5-tekemiset: Jääveistokset tulevat Tampereen keskustaan

Ikurin jääveistospolulla Tampereella nähtiin viime maaliskuussa tällainen hahmo. Pian jäänveistäjät tekevät taikojaan aivan kaupungin keskustassa. Teosten aiheena ovat Näsijärven haltiat, ja ne ovat esillä maaliskuun puolivälin paikkeille.

8.1.2019 10:52

Vauva vaarassa, osaatko toimia?

Vauvojen ja lasten ensiapuun keskittyvä ensiapukurssi antaa valmiuksia tilanteisiin, joissa kyseessä on esimerkiksi tukehtuminen, sairauskohtaus, tapaturma, allerginen reaktio tai aivotärähdys. Opettajana toimii ambulanssissa työskentelevä ensihoitaja. Ensimmäinen viidestä kokoontumiskerrasta on keskiviikkona.

ABC Pirkkala, 9.1. kello 17–21. Ilmoittautuminen www.uskallaauttaa.fi.

Hys museossa, taide puhuu

Tampereen taidemuseossa voi nauttia hiljaisesta iltapäivästä, sillä museossa ei ole torstaina iltapäivällä ollenkaan opastuksia. Nyt saa tutustua rauhassa näyttelyyn, joka esittelee museon omia kokoelmia. Osaan teoksista liittyy kertomus. Hyvä esimerkki on Kultakutri-veistos, joka esittää oman tulkintansa Topeliuksen satuprinsessasta.

Tampereen taidemuseo 10.1. kello 14–17.

Viiden solistin ilta esittelyssä

Tampere Filharmonian Teokset tutuiksi -tilaisuudessa käydään läpi illan konsertin ohjelmaa. Musiikista kertovat konsertin kapellimestari, solisti tai muut vierailijat. Kello 19 alkavassa konsertissa pianistina on Olli Mustonen, ja mukana on myös kuoro. Säveltäjänimet ovat Ligeti, Bartók ja Bruckner.

Teokset tutuiksi Tampere-talossa 11.1. kello 18. Vapaa pääsy.

Näsijärven haltiat ilmestyvät jäähän

Tampereen Ikurissa suuren suosion saavuttanut jääveistosmaailma tulee yleisön ihailtavaksi Tampereen keskustaan. Laikun piha-alueelle rakennetaan Suomessa ainutlaatuinen jääveistosteltta, jossa katsoja pääsee tutustumaan Näsijärven mystisiin, vedenalaisiin asukkeihin. Niitä loihtii kymmenen veistäjää.

Avautuu 12.1. kello 12.30. Peruslippu 5 e, perhelippu 10 e.

Mars matkaan tanssin riemuihin

Kolme tunnettua tamperelaista tanssiseuraa järjestää yhteisen esittelytilaisuuden Tesomalla. Mukana ovat lavatansseihin erikoistunut Hurmio, kilpatanssijoiden Spiral sekä rock´n´swing -tanssijoiden Swing Team. Mitään ei tarvitse osata. Aloita alkeiskurssilta, niin pääset jyvälle, kohotat kuntoa ja saat uusia ystäviä.

13.1. kello 15–16.30, Tesomankatu 33, Tampere.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos