Tamperelaiset Minna Vaittinen ja Anu Launis joutuivat lomautusuhan alle, ja silloin syntyi erikoinen idea – Kuvat: Nyt oivallus liikuttaa koronakaranteenissa olevia vanhuksia - Hyvä elämä - Aamulehti

Tamperelaiset Minna Vaittinen ja Anu Launis joutuivat lomautusuhan alle, ja silloin syntyi erikoinen idea – Kuvat: Nyt oivallus liikuttaa koronakaranteenissa olevia vanhuksia

Koronaviruksen takia eristäytyminen uhkaa romahduttaa ikäihmisten terveyden. Tamperelaiset fysioterapeutit Minna Vaittinen ja Anu Launis ovat järjestäneet senioreille jumppia kerrostalojen pihoissa eri puolilla Tamperetta. Aamulehden kuvajournalisti Ossi Ahola lähti fysioterapeuttien mukaan katsomaan, miten jumppa sujuu parvekkeilla ja pihoissa.

Torstai 7.5.2020. Aila Ulmanen huhki jumppatuokiossa omalla parvekkeellaan Väinölänkadulla Tampereen Tammelassa. – Meidän talon väelle jumpat ovat tuoneet paljon iloa, yhteinen tekeminen vaikuttaa positiivisesti henkeen ja mieleen, hän sanoo.

11.5.2020 17:52

Aamulehti

Fysioterapeutit Minna Vaittinen ja Anu Launis joutuivat lomautusuhan alle koronaviruksen levitessä kaupunkiin. Sitten syntyi idea, joka liikuttaa ikäihmisten kehoa ja mieltä kortteleissa eri puolella Tampereen kaupunkia.

Nääsville ry:ssä työskentelevät Vaittinen ja Launis jalkautuivat epidemian ajaksi kaupungin senioritalojen sisäpihoille liikuttamaan riskiryhmäläisiä parvekejumpan voimalla. Jumppaajat olivat huolissaan senioriväestön liikkumiskyvystä poikkeusaikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut