Liinamies ja Kaljahattu Aarne Toivo on Suomen tunnetuin rallikatsoja. - Hyvä elämä - Aamulehti

”Tonne veto, suoraan tielle veto, tulkaa jeesaan!” – Aarne Toivo metsästää ulosajoja kaikki viikonloput ja tämä on legendaarisen liinamiehen tarina

Suomen tunnetuin rallikatsoja Aarne Toivo Sastamalasta juoksee rallikisoissa vetoliina hulmuten ja kaljaetiketein koristeltua hattuaan pidellen ensimmäisenä paikalle, kun ralliauto suistuu ulos tieltä. Hän kiertää kisoja kaikki viikonloput ja sanoo suoraan, ettei ralleissa kiinnosta kova vauhti, vaan ulosajot. Mieli on musta, jos hän valitsee väärän mutkan eikä näekään ulosajoja.

Aarne Toivo Sastamalasta kiertää vetoliina mukanaan rallikilpailuja ja etsii aina sen mutkan, jossa ajetaan eniten ulos. – Jääkiekkopeleihin mennään katsomaan taklauksia, nyrkkeilyyn tyrmäyksiä ja ralleihin ulosajoja, hän sanoo mutta jatkaa, etteivät rallikatsojat toivo kuljettajan tai kartanlukijan loukkaavan itseään.

30.3.2019 8:00 | Päivitetty 31.3.2019 21:14

Aamulehti

Kuljettaja huomaa virheensä vasta kun on myöhäistä. Auto paiskautuu mutkasta ulos, iskeytyy kylki edellä peltoon, tuulilasi särkyy, pelti rutisee ja ruttaantuu. Moottori mourahtaa tyhjää, kun auto kiepsahtaa katon kautta ympäri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: