Näin Kyröskosken maineikkaiden tehdassukujen perillisistä tuli multimiljonäärejä: saivat esi-isiensä työn poikimaan taitavilla sijoituksilla – selvitimme, missä he ovat nyt

Kyröskoski antoi Hammaréneille elämän, mutta se oli myös viedä sen. Tehtaiden omistajasukujen jälkeläisiä ei asu enää Tampereella tai Hämeenkyrössä – yhtä sukuhaaraa lukuun ottamatta.

Tässä he ovat. Kyröskosken tehtaiden perustajiin kuuluneen Lars Johan Hammarénin perilliset neljännessä ja viidennessä polvessa, Lars-Olof ”Lasse” Hammarén (vas.) Etelä-Helsingissä sijaitsevan kodin seinällä perheen historiasta muistuttavat esivanhempien muotokuvat. Poika Johan Hammarén (oik.) ottaa lähitulevaisuudessa perheyhtiön ohjat käsiinsä.

20.10.2019 7:58 | Päivitetty 20.10.2019 16:22

Aamulehti

Syksyinen aurinko paistaa lämpimästi, kun pysäköin autoni ravintola Kaivohuoneen eteen. Parin korttelin kävelymatkan aikana ehdin pohtia, kuinka ihmeessä pirkanmaalainen teollisuushistoria on tiivistynyt näihin muutamaan kortteliin Helsingin eteläosissa. Tuossa on Rudolf Waldenin Marmoripalatsi, sen itäpuolella oli Nokian mahtimiehen Eduard Polónin nyt jo purettu huvila, näillä kulmilla asuvat myös Serlachius-perijät Christina Reenpää ja Anita Walsh sekä Rudolf Waldenin lapsenlapsi Anna-Liisa Fazer.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut