Kevään paras ylioppilas 2020 Matias Mäkiranta – lue haastattelu - Hyvä elämä - Aamulehti

Lempääläläinen nuori kirjoitti huikeat 10 laudaturia ”melko vähäisellä lukemisella” – kuka on huippulahjakas Matias Mäkiranta?

Kevään 2020 paras ylioppilas Matias Mäkiranta on ehtinyt jo perustaa kaksi yritystä, tekemään nuorisopolitiikkaa ja menestymään taloustaitokilpailussa. Nuoren renessanssineron tulevaisuuden suunnitelmissa ovat taloustieteen opinnot Lontoossa.

Kolmen viime vuoden aikana Matias Mäkiranta on paitsi kirjoittanut kymmenen laudaturia ja yhden eximian, myös perustanut kaksi yritystä ja toiminut muun muassa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton sekä Nuorten Agenda 2030 -ryhmän puheenjohtajana. ­

12.5.2020 16:16 | Päivitetty 12.5.2020 17:32

Kymmenen laudaturia ja yksi eximia. Lempääläläisen Matias Mäkirannan ylioppilaskirjoitustulos on sanalla sanoen huikea. Hieman pidemmin, kolmella sanalla kuvailtuna se on koko Suomen paras.

Laudaturit Mäkiranta kirjoitti englannista, historiasta, pitkästä matematiikasta, fysiikasta, yhteiskuntaopista, ruotsista, kemiasta, lyhyestä saksasta, psykologiasta ja maantiedosta. Eximian hän sai äidinkielestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?