Yksin asuvien suomalaisten määrä on hurjassa kasvussa, taustalla yllättävä selitys – Selvitimme, keitä yksin asuvat ovat ja miten heillä menee - Hyvä elämä - Aamulehti

Yksin asuvien suomalaisten määrä on hurjassa kasvussa, taustalla yllättävä selitys – Selvitimme, keitä yksin asuvat ovat ja miten heillä menee

Peräti 1,2 miljoonaa suomalaista asuu yksin. Tampereella jo yli puolet asunnoista on yhden ihmisen koteja. Osalla yksin asuvista menee hyvin, osa kärsii vähävaraisuudesta ja mielenterveysongelmista. Toistaiseksi yksin asuvien asia ei ole kiinnostanut päättäjiä, mutta tilanne voi muuttua.

Tutkimusten mukaan yksin asuvilla suomalaisilla on keskimäärin muita enemmän ongelmia terveydessä ja toimeentulossa. Onnellisenkin sinkun elämään mahtuu arjen pieniä haasteita – lakanoiden viikkaaminen tai taulun ripustaminen tuottaa päänvaivaa.

1.2.2020 7:08

Aamulehti

Yksi lautanen, yksi juomalasi, yksi kahvikuppi.

Ne riittävät aamupalapöydän kattaukseen jo useimmissa Tampereen kodeissa.

Jos 1950-luvun suomalainen tupsahtaisi aikakoneen kyydissä nykyaikaan, hän kummastelisi Netflixiä ja savuttomia baareja, mutta suurin ihme olisi nykyihmisten asumistapa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut