Tamperelainen Seppo Kjellberg, 81, alkoi epäillä muistiaan jo vuosia sitten – Nyt hän toimii tärkeässä tehtävässä muiden avuksi: ”Elämä voi olla rikasta, vaikka olisi vajaamuistinen” - Hyvä elämä - Aamulehti

Tamperelainen Seppo Kjellberg, 81, alkoi epäillä muistiaan jo vuosia sitten – Nyt hän toimii tärkeässä tehtävässä muiden avuksi: ”Elämä voi olla rikasta, vaikka olisi vajaamuistinen”

Seppo Kjellberg sairastui muistisairauteen muutama vuosi sitten. Hän on kouluttautunut Muistiliiton kokemustoimijaksi, joka voi kertoa, millaista on elää muistisairaana Suomessa. – Itse kunkin pitäisi osata ja oppia enemmän keskustelua. Tarvitaan suvaitsevaa, sallivaa inhimillisyyttä, Kjellberg sanoo.

Tamperelainen Seppo Kjellberg on kouluttautunut Muistiliiton kokemustoimijaksi, joka voi käydä esimerkiksi järjestöissä ja terveydenhuoltoalan oppilaitoksissa kertomassa, minkälaista on elää muistisairaana Suomessa.­

19.10. 7:00

Miten ihmeessä sinä et tuotakaan muista? Viattomasti esitetty kysymys tuntuu pastori Seppo Kjellbergin mielestä monesti loukkaavalta, sillä hänellä on muistisairaus, jonka takia etenkin tuoreet asiat tuppaavat unohtumaan.

Yhtä ikävältä hänestä tuntuu, jos puolitutut ihmiset kääntyvät hänen vaimonsa puoleen ja tiedustelevat, mahtaako Seppo vielä tuntea heidät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?