Pitkon ja Sihdon vuosikooste 2018 - Hyvä elämä - Aamulehti

Kokosimme yhteen vuoden 2018 parhaat: Tässä Sihdon hauskimmat pilapiirrokset ja Pitkon nasevimmat pakinat

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat kesällä Singaporessa.

31.12.2018 8:22

Suomen tasavalta on jälleen kerran selvinnyt kuumasta kesästä ja kolhuista kohtuullisessa kunnossa viisaan päämiehensä Sauli Niinistön ohjauksessa.

Niinistön perheessä vuosi on ollut onnellinen ja vilkas. Aviomies valittiin tasavallan presidentiksi, Jenni-rouva synnytti pojan joka sai nimekseen Aaro, ja perheen pää (luultavasti) tapasi maailman tärkeimmät johtajat. Ranskan, Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit kävivät kumartamassa Pohjantähden viisasta miestä Helsingissä.

Seitsemän laman veteraanina muistutan silti, että viestit maailmalta pelottavat. Markkinavoimista on tullut uusi uskonto, jota kumarretaan, sen siivellä soditaan, ja köyhät on painettu kyykkyyn. Suomessa asuu silti maailman onnellisin kansa. Putkaankin laitetaan 120 000 juoppoa vuodessa.

Valkoisessa talossa tapahtui vuoden aikana järjestä irtaantumista. Presidentti Donald Trump jopa ehdotti, että opettajille annetaan aseet.

Presidentti Donald Trumpilla oli lääke kouluampumisten estämiseksi.

Trump rakastaa itseään niin paljon, että hän on mustasukkainen itselleen. Trump erotti parhaat ministerit ja avustajat. Trump itse ei eroa, sillä maailmassa ei tunneta tapausta, että maan päämies eroaa siksi, että hän vaarallinen.

Trump uhosi, että hän on vakaa nero. Paavo Väyrynen kuittasi, että kaikilla on omat vahvuutensa: ”Sattuu vain olemaan niin, että minussa nämä kaikki vahvuudet yhdistyvät.”

Vladimir Putin elää kuin näytelmässä, jossa hän astuu lavalle salaperäisenä kuin mies ilman omaa elämää. Putin lupasi ennen joulua mennä naimisiin. Agentit etsivät morsianta.

Elokuva-alan Jussi-palkinnot jaettiin hyväksikäyttö- ja kiusaamiskohujen keskellä.

Putin kertoi olleensa nuorena huligaani ja kadun kuningas. Meillä Putinin mitat täyttää vain Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Pietarissa viime elokuussa puistopenkille viereeni istahti mies, joka alkoi itkeä.

–Olen 75-vuotias, minulla on kaunis vaimo, joka rakastaa minua.

–Tavarits, miksi sitten itkette?

–Minä en muista, missä asun.

Saudiarabialainen kriittinen toimittaja tapettiin maan suurlähtetystössä Turkissa. Asialla olivat Saudi-Arabiasta lähetetyt murhaajat.

Työttömien aktiivimalli oli alkuvuoden suurin puheenaihe. Aktiivimallissa työttömiä syyllistetään ja kiristetään, mutta teleoperaattori DNA:n toimitusjohtajan palkka nousi 590 prosenttia.

Me too -kampanja on ollut rankka. Kalevalakin pitää kieltää siveettömänä, koska Kalevala alkaa sanoin ”Mieleni minun tekevi.”

Alkossa tapahtui: –Pullo viiniä, kiitos.

–Punaista vai valkoista?

–Ei sen väliä. Luoman Jaska on värisokea.

Moni konkarikansanedustaja ilmoitti, ettei ole enää kevään vaaleissa ehdolla. Vetäytyjiä ovat muun muassa Mauri Pekkarinen ja Seppo Kääriäinen.

Ministeri Sampo Terho ei ojentanut Jussi-palkintoa Tuntemattoman sotilaan ohjaajalle ja naisnäyttelijöiden kiusaamisesta syytetylle Aku Louhimiehelle. Terho pelkäsi, että Aku nipistää.

Kevennystä arkeen: –Marja purki kihlauksemme, sanoi murheellinen mies.

–Olisit kertonut, että olet setäsi ainoa perillinen.

–Kerroin toki, ja hän on nyt tätini.

Hellekesä nosti lämpötilan Tampereen busseissa tukahduttavan kuumaksi.

Hjallis Harkimo on heilunut markkinoilla kuin helppoheikki. Kun Alexander Stubb ja Petteri Orpo pettivät lupaukset ministerin salkusta, Hjallis hoiti Stubbin maanpakoon ja nyt on menossa Orpo-jahti. Siinä menee Orpolta pääministerin salkku.

Hjallis perusti Liike Nyt -liikkeen, jonka miehistöön kuuluvat Jetro Rostedt (köli), Sedu Koskinen (paapuuri), Tuomas Enbuske (liputus) ja Mikael Jungner (korsteeni). Hjallis tietää, millaista on myrsky merellä. Hän oli aviossa Merikukka Forsiuksen kanssa.

Korean talviolympialaisissa norjalaisilla oli kisoissa 6 000 annosta astmalääkettä ja 15 000 kananmunaa, mutta Iivo Niskanen hiihti 50 kilometrillä kultaa pelkällä lehmille tarkoitetulla Tummelilla. Krista Pärmäkoski kipusi maailman huipulle.

Suomessa on eniten vuonna 1963 syntyneitä, joten Suuret ikäluokat menettivät valtansa.

Kirkkoherramme Sakari (1947) sanoi, ettei hän koskaan kuulunut suuriin ikäluokkiin, vaan pieniin. Sotilaspassissa kapteeni Sakarin pituudeksi on merkitty 168 cm.

Myös Vepa kieltäytyi kuulumasta mihinkään, koska häneltä puuttuvat dokumentit, onko hän edes vielä syntynyt.

Tampereen Keskustorille ilmestyi lokakuussa mystinen reikä. Ransu Karvakuono täytti 40 vuotta.

Tampereen uudesta yliopistosta syntyi yritysmaailman ja yliopiston välinen valtataistelu. Anna Kontula ja Li Andersson tekivät hallitukselle kirjallisen kysymyksen, joten uskomme, että entinen punainen ja laajennettu yliopisto nousee kukoistukseen.

Mäkelä kertoi tositarinan serkustaan Penasta, jolle lääkäri sanoi leikkauksen jälkeen:

–Minulla on hyvä ja huono uutinen. Ensin huono. Valitettavasti sahasin teiltä väärän jalan poikki.

–Entäs se hyvä?

–Viereinen potilas haluaa ostaa tohvelinne.

Tähän väliin visa. Kun kolme metsuria menee töihin, niin ensimmäisellä on saha, toisella kirves, mutta mikä on kolmannella?

Ientulehdus. Joka kolmannella suomalaisella miehellä on ientulehdus.

Oululainen poliitikko kohautti kutsumalla kaupungin keskustaa kansoittavaa väkeä ihmisroskiksi.

Faktantarkistajien kohteena oli Helsingin uusi piispa Teemu Laajasalo, joka kirkkoherrana vingutti kirkon Visaa, tarjosi kaksi lounasta, asui Savonlinnassa Kuninkaan sviitissä eikä havumajassa ja joi kokista kaksi pulloa seurakuntansa piikkiin.

Laajasalo noudatti vain raamatullista ohjetta, jonka mukaan uskovaisten tavara on yhteistä.

Timo Jutila ja Tarja Halonen ovat joulun lapsia. Halosen syntymäpaikkaa emme tiedä, mutta Jutila syntyi kaukaloon.

Eduskunnan kuppilan kattoon nostettiin Jutilan mallin mukaan Teuvo Hakkaraisen sauna malliksi siitä, kuinka ankeasti edustajamme asuivat ennen.

Lopuksi huumoria: Katselen itseäni peilistä ja valitan rouvalle:

–Silmäluomet roikkuvat, tukka harmaantuu. Sano ny jotain lohduttavaa.

–Sulla on sitten hyvä näkö.

Ähtärin eläinpuisto sai Kiinasta kaksi pandaa. Söpöjä suojellaan, mutta uhanalaisille kotimaisille ahmoille maa- ja metsätalousministeriö antoi metsästyslupia.

Suomi halusi eroon kellojen siirtelystä. Kansa valitsi talvi- eli normaaliajan, mutta asia on yhä auki.

Tampereen keskustan myllerys jatkui koko vuoden.

Yhdysvaltain ja Meksikon rajan läheisyyteen Teksasiin perustettiin aidattu leiri vanhemmistaan erotetuille siirtolaislapsille.

Britannian ero EU:sta on ollut yhtä soutamista ja huopaamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos