Daniel Ricciardo palaa Red Bull -talliin kolmos­kuljettajaksi: ”Samalla saan aikaa ladata akkujani”

Daniel Ricciardoa ei nähdä F1-sarjassa vakituisena kisakuljettajana kaudella 2023.

Leveästä hymystä on tullut Red Bullille palaavan Daniel Ricciardon tavaramerkki.

23.11. 18:08 | Päivitetty 23.11. 18:13

Aamulehti

Viime päivinä velloneet huhut osoittautuivat tosiksi: F1-kuljettaja Daniel Ricciardo palaa ensi kaudella Red Bull -tallin leipiin. Talli vahvisti australialaiskuskin sopimuksen keskiviikkona.

Ricciardo, 33, toimii kuljettajien ja valmistajien maailman­mestaruudet voittaneen tallin reservikuljettajana kauden 2023 ajan. Varsinaisina kisakuskeina jatkavat tuplamestari Max Verstappen ja Sergio Pérez.

”On hyvin kiehtovaa, että saan olla osa parasta F1-tallia ja antaa oman panokseni. Samalla saan aikaa ladata akkujani ja pohtia, mihin jatkossa keskityn”, Ricciardo sanoi tallin tiedotteessa.

Red Bull kertoo, että Ricciardo auttaa tallia auton kehitystyössä ja simulaattori­testeissä sekä markkinoinnissa. Värikäs australialaiskuski on noussut F1-sarjan yhdeksi suosituimmista persoonista erityisesti Netflixin Drive to Survive -dokumenttisarjan kautta.

Ricciardo nousi F1-sarjaan alun perin Red Bullin junioriohjelman kautta. Hän ajoi kaudet 2012–2013 yhtiön Toro Rosso -kakkostallissa ja 2014–2018 päätallissa. Sen jälkeen Ricciardo kilpaili ensin kaksi kautta Renault’lla ja viimeiset kaksi McLarenilla.

McLarenilla Ricciardon paikan ottaa hänen maanmiehensä, tulokaskuljettaja Oscar Piastri.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut