Jättiyllätys tärähti: Kevin Magnussen ajoi paalupaikalle Brasilian gp:n sprinttikisaan – liikuttui saavutuksestaan haastattelussa

Epävakaisissa oloissa ajettu aika-ajo päättyi iloisiin tanskalaistunnelmiin, kun Kevin Magnussen juhli paalupaikkaa Brasiliassa.

Kevin Magnussen ei olisi osannut perjantaiaamuna uskoa, että hän juhlii aika-ajossa paalupaikkaa.

11.11. 22:33

Sao Paulo

Tanskan Kevin Magnussen järjesti onnekkaasti jättiyllätyksen formula 1:n MM-sarjan viimeistä edellisen osakilpailun Brasilian gp:n aika-ajossa perjantaina. Magnussen pääsi ensimmäisenä aika-ajon kolmanteen osaan, onnistui kierroksellaan ja nappasi paalupaikan, kun aika-ajo ensin keskeytyi Mercedeksen George Russellin ulosajoon ja päättyi hetkeä myöhemmin käytännössä vesisateeseen.

Magnussenin ja Haas-tallin yllätystulos sai tanskalaisen äänen murtumaan Viaplay Sportin haastattelussa aika-ajon jälkeen.

”Fantastista. En tiedä, mitä muuta sanoa”, Magnussen kommentoi saavutusta liikuttuneena.

”Tämä oli tallin täydellisen ajoituksen ansiota. Kiitos siitä tiimille.”

Maailmanmestaruuden jo varmistanut Hollannin Max Verstappen starttaa lauantain sprinttiin toisesta lähtöruudusta ennen Russellia ja McLarenin Lando Norrista.

MM-sarjan kakkossijasta kamppailevat Red Bullin Sergio Perez ja Ferrarin Charles Leclerc notkahtivat sprintin aika-ajossa sijoille yhdeksän ja kymmenen.

Bottas jatkoi liian pitkään välikelin renkailla

Valtteri Bottas jäi aika-ajon ensimmäiseen osaan. Hän sijoittui sprintin aika-ajossa 18:nneksi, kun hän ennätti ajaa vain kaksi kierrosta kuivan kelin renkailla.

”Tiesin, että muilla oli jo alla kuivan kelin renkaita, mutta edelläni ajanut Williams oli ajaa ulos ja päätin jatkaa välikelin renkailla”, Bottas kertasi aika-ajon ensimmäisen osan ratkaisuhetkiä.

”Sitten sade lakkasi, pysähdyin vaihtamaan kuivan kelin renkaat, mutten ennättänyt saada niitä oikeaan lämpötilaan. Tässä kelissä homma meni vähän arpomiseksi.”

Bottas tähtää lauantain sprintissä ja sunnuntain täysimittaisessa kilpailussa parempaan.

”On sentään kaksi päivää aikaa nousta pisteille. Tähtäämme siihen.”

Sprinttikisa alkaa lauantaina kello 21.30 Suomen aikaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut