F1:n huonoiten pidetty salaisuus vahvistettiin – Valtteri Bottaksen talli siirtyy uusiin käsiin

Audi ostaa osan Sauberista ja liittyy F1-sarjaan 2026.

Valtteri Bottas ajaa Alfa Romeolla.

26.10. 13:44

Kesällä selvisi, että saksalainen autojätti Audi liittyy F1-sarjaan kaudeksi 2026.

Vielä tuolloin oli epäselvää, miten Audi lähtisi formulasarjaan mukaan. Vaihtoehtoina oli kokonaan uuden tallin perustaminen tai kumppanin etsiminen sarjan sisältä.

Audin pitkään huhutun F1-projektin aikana on pidetty todennäköisimpänä, että yhtiö lyö hynttyyt yhteen sveitsiläisen Sauberin kanssa. Sauber on ollut mukana F1:ssä kaudesta 1993 lähtien ja pyörittää tällä hetkellä Alfa Romeon nimellä kulkevaa F1-tallia.

Audi ja Sauber tiedottivat keskiviikkona sen, mikä varikolla tiedettiinkin siis jo pitkään julkisena salaisuutena: Audi ostaa osan Sauberin toiminnasta ja ryhtyy tehdastalliksi F1:ssä.

Audi valmistaa kokonaisuudessaan tallin autojen käyttämät voimanlähteet tehtaallaan Neubergissa, ja Sauberin vastuulla on auton rakentaminen sekä kisatoimintojen johtaminen.

”Olemme riemuissamme siitä, että saamme niin kokeneen ja osaavan partnerin F1-projektillemme. Tunnemme jo Sauberin ja sen huipputason olosuhteet”, Audin Oliver Hoffmann ylisti tiedotteessa.

Sauberin ja Alfa Romeon yhteistyösopimus kattaa vielä kauden 2023. Kyseessä on ollut sponsorisopimus, eikä Alfa Romeo ole antanut tehdastukea Sauberille. Talli tosin käyttää Ferrarin voimanlähteitä, ja Alfa sekä Ferrari kuuluvat molemmat Stellantis-autokonserniin.

Varhvimpana merkkinä Audin ja Sauberin yhteisen tien alkamisesta pidettiin sitä, kun välittömästi Audin tiedotettua sen liittymisestä F1-sarjaan kertoi Alfa puolestaan lopettavansa yhteistyön Sauberin kanssa jo 2023.

Sauber kertoi tiedotteessa tallin verkkosivuilla, että se ”kunnioittaa nykyisiä yhteistyösopimuksia” ja jatkaa Ferrarin voimanlähteillä kaudet 2024 ja 2025. Nimiyhteistyö Alfa Romeon kanssa ei siis kuitenkaan jatku.

Valtteri Bottas ajaa Alfa Romeon F1-tallissa. Hänellä on sopimus vielä kaudesta 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut