Huippulupaus Tuukka Taponen, 15, eteni jo lähelle paikkaa Ferrarin akatemiaan

Tuukka Taponen eteni toista kertaa Ferrarin kuljettaja-akatemian finaalivaiheeseen.

Tuukka Taponen on menestynyt mainiosti kartingissa.

18.10. 15:34

Ferrari tiedotti, että suomalainen Tuukka Taponen, 15, on kutsuttu Ferrarin kuljettaja-akatemian viimeiseen karsintavaiheeseen.

Karsintoja on käyty ympäri maailmaa. Finaalivaiheeseen Maranelloon on kutsuttu kuusi Ferrarin mielestä lupaavinta nuorta kuljettajaa. Finaalivaiheen kuljettajat ovat 14–16-vuotiaita. He antavat näyttöjä Maranellossa lokakuun lopulla.

Viisi päivää kestävässä finaalivaiheessa kuljettajat käyvät läpi paljon erilaisia testejä. Ferrari tahtoo selvittää, kenellä heistä on parhaat henkiset ja fyysiset ominaisuudet F1-kuljettajaksi.

Taponen on finaalivaiheeseen kutsutuista kuljettajista ainoa eurooppalainen.

Viiden muun finaalivaiheen kuljettajan joukosta ainakin etukäteen esiin 15-vuotias brasilialainen Emerson Fittipaldi Jr. Hänen isänsä on kaksinkertainen Formula 1:n maailmanmestari ja Indie 500-voittaja.

Lohjalainen Taponen osallistui Ferrarin kuljettaja-akatemian karsinnan finaaliin myös viime vuonna. Hän päätti jatkaa vielä kauden karting-auton ratissa.

Kausi 2022 sujui Taposelta mallikkaasti. Nuori suomalainen sijoittui edelliskauden historiallisen maailmanmestaruuden jatkeeksi OK-luokassa toiseksi.

Aktiivisista F1-kuljettajista Charles Leclerc, Sergio Pérez sekä Lance Stroll ovat nousseet kuninkuusluokkaan nimenomaan arvostetusta Ferrarin akatemiasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut