Ferrarin Leclerc ajoi voittoon Itävallassa lopun vaikeuksista huolimatta: ”Tarvitsin tätä ehdottomasti”

Valtteri Bottas lähti varikolta kisaan ja nousi sijalle 11.

Charles Leclerc voitti Itävallan GP:n.

10.7. 19:42

Ferrarin Charles Leclerc ehti jo säikähtää teknisiä ongelmia, mutta pystyi silti ajamaan voittoon formula 1 -sarjan Itävallan GP:ssä.

Viimeisiä kierroksia ajettaessa Leclerc kävi aktiivisesti keskusteluja tallin henkilökunnan kanssa. Monacolaiskuljettajan kaasupoljin ei palautunut normaalisti, ja MM-sarjaa johtava Max Verstappen oli kolmen sekunnin päässä.

Ferrari kesti, ja Verstappen jäi kakkoseksi. Maaliin pääsyn jälkeen haastatteluja antoi huojentunut kuljettaja.

”Tarvitsin tätä ehdottomasti”, Leclerc sanoi F1-sarjan verkkosivuilla.

”Edelliset viisi kisaa ovat olleet uskomattoman vaikeita sekä itselleni että tallille. On mahtavaa, että pystyimme vihdoinkin näyttämään, että autostamme löytyy vauhtia.”

Leclerc voitti kauden ensimmäisen ja kolmannen kilpailun. Viidessä edellisessä kisassa hän ei ajanut kertaakaan palkintopallille ja keskeytti kahdesti.

Kaksoisvoitto jäi tulematta

Itävallan GP:ssä näytti tovin siltä, että Ferrari ajaa kaksoisvoittoon. Verstappen ei pystynyt vastaamaan Leclercin ja Carlos Sainzin vauhtiin. Hollantilaisen Red Bull -kuljettajan renkaat kuluivat nopeasti eikä pitoa riittänyt.

Sainz oli toisen varikkokäyntinsä jälkeen ohittamassa Verstappenia ja nousemassa toiseksi, kun lupaavasti alkanut kisa suli. Ferrari hyytyi ja syttyi palamaan.

Dramaattisen tilanteesta teki se, että Sainzin auto pysähtyi kohtaan, jossa radan varressa on ylämäki. Samalla kun auto paloi, se lähti valumaan alaspäin. Sainz joutui loikkaamaan ulos valuvasta autosta, kun liekit alkoivat lyödä jo lähelle.

Leclercin ongelmat alkoivat Sainzin keskeyttämisen aikohin. Leclerc myönsi, että Sainzin tekniset ongelmat pyörivät hänen mielessään, vaikka hän osasikin analysoida omien ongelmiensa syiden olevan muualla.

”Tiesin, että ongelma ei ole moottorissa, koska poljin tuntui oudolta”, Leclerc sanoi.

Sainzin keskeyttäminen avasi tien palkintopallille Mercedeksen Lewis Hamiltonille, joka oli kisan kolmonen. Mercedeksen meno kahteen kärkitalliin verrattuna oli silti edelleen vaisua.

Puolivälissä

F1-kausi on Itävallan kilpailun jälkeen puolivälissä. Alkukauden perusteella on selvää, että mestaruuden ratkovat Ferrarin ja Red Bullin kuljettajat. Hamiltonin ero kärkipaikalla olevaan Verstappeniin venähti jo 99 pisteeseen. Se tarkoittaa neljää voittoa siten, että Verstappen jäisi ilman pisteitä.

Kun Sainzin lisäksi Red Bullin kakkoskuski Sergio Perez keskeytti, on voittotaistelu tiivistymässä Leclercin ja Verstappenin väliseksi. Tällä kaudella kuusi kisaa voittanut Verstappen on Itävallan jälkeen 38 pistettä edellä.

Päivän onnistujiin kuului myös Alfa Romeon Valtteri Bottas. Bottas joutui lähtemään kisaan varikoilta, mutta nousi sijalle 11. MM-pisteitä hyvä sijoitus ei tuonut, se olisi vaatinut vielä pykälää paremman suoriutumisen.

MM-sarja jatkuu yhden viikonlopun tauon jälkeen Ranskan gp:llä. Sen jälkeen ajetaan vielä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Unkarissa ennen kuin F1 jää kesätauolle, jolta palataan elokuun lopulla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut