”Vesisadetta, kiitos”, toivoi Valtteri Bottas Monacon kisaan – kärkitallien kakkoskuskien kolari päätti aika-ajot

Alfa Romeon autosta ei löytynyt vauhtia lauantaisissa Monacon gp:n aika-ajoissa.

Ferrarin monacolaiskuski Charles Leclerc ajoi kotikisassaan jälleen paalulle.

28.5. 18:15 | Päivitetty 28.5. 18:54

Aamulehti

Formula 1 -kauden kruununjalokiven Monacon gp:n aika-ajot päättyivät huipputallien kakkoskuskien kolarointiin ja punaisiin lippuihin.

Red Bullin Sergio Perez pyörähti ennen tunnelia olevassa oikealle kääntyvässä mutkassa, eikä takaa tullut Ferrarin Carlos Sainz kyennyt väistämään häntä.

Tien kokonaan tukkinut kolari varmisti paalupaikan kotikaduillaan Ferrarin Charles Leclercille. Sainz oli lopputuloksissa toinen, Perez kolmas ja Leclercin MM-taistelupari Max Verstappen vasta neljäs.

Monacon kadut ovat tosin Leclercin lisäksi tuttuja Verstappenille ja monille muillekin kuljettajille, jotka asuvat ruhtinaskunnassa nollaverotuksen ja keskeisen sijainnin vuoksi.

Paalupaikka oli Leclercille Monacossa jo toinen perättäinen – viime vuonna aika-ajot päättyivät ennenaikaisesti hänen oman törmäilynsä seurauksena. Tuolloin Leclerc ei kuitenkaan pystynyt osallistumaan itse kilpailuun autoon tulleiden vaurioiden vuoksi.

Bottas vasta 12:s

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas ei yltänyt aika-ajojen viimeiseen osioon ja oli 12:s.

Alfojen kyyti oli valitettavan heikkoa: Guanyu Zhou oli kaikkein hitain, ja avausosiosta Bottas eteni viimeisenä jatkoon.

”Auto saatiin tuntumaan ihan hyvältä, mutta vauhtia ei vaan ole. Ei ole yhtä selkeää paikkaa, missä tulee takkiin, vaan se tapahtuu joka puolella”, Bottas kommentoi Viaplaylle.

Monacossa aika-ajojen merkitys on valtava, sillä kilpailussa ohittaminen on mahdollista käytännössä vain varikkopysähdysten yhteydessä. Näin Alfa Romeon tavallisesti hyvästä kisavauhdista ei tällä kertaa ole tiedossa yhtä suurta hyötyä.

Kilpailu käynnistyy sunnuntaina kello 16. Kilpailuun on odotettavissa ennusteiden mukaan sadetta yli 70 prosentin todennäköisyydellä.

”Vesisadetta, kiitos”, toivoi myös Bottas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut