Valtteri Bottas lähetti Whatsapp-viestin entiselle tallipäällikölleen ennen avauskisaa – Toto Wolff kertoo suomalaisen heittäneen haasteen

Wolff ja Bottas tekivät yhteistyötä vuodesta 2008 viime kauteen asti.

Toto Wolff kuvattuna Bahrainin gp:ssä viime viikonloppuna.

24.3. 19:30

Toto Wolff on tehnyt läheistä yhteistyötä Valtteri Bottaksen kanssa vuodesta 2008 lähtien. Tälle kaudelle miesten tiet erosivat, kun Mercedeksen kilpajohtaja vaihtoi suomalaiskuskinsa tilalle brittilupaus George Russellin. Ystävyys ei kuitenkaan hiipunut, vaikka Bottas siirtyi kilpailijan leiriin Ferrarin junioritiimiin Alfa Romeolle.

Kauden ensimmäinen kisaviikonloppu Bahrainissa taisi vain karaista tätä keskinäistä kaveruutta entisestään.

Bottas nosti aika-ajossa Alfa Romeon keskiryhmän kärkeen, kun ruoski C41-auton kuutosruutuun. Wolffin brittikaksikosta Lewis Hamilton ehti viidenneksi, mutta suomalaisveteraanille 0,656 sekuntia hävinnyt Russell putosi yhdeksänneksi.

Kisassa Bottas notkahti kytkimensä sotkeman startin vuoksi kauas kummankin britin taakse ja ajoi lopulta maaliin vajaat viisi sekuntia Russellille jääneenä kuudentena.

Mercedeksen lehdistötilaisuudessa Wolff paljasti Bottaksen heittäneen kisa-aamuna heille haasteen Whatsapp -viestimellä.

”Valtteri lähetti minulle Whatsapp -terveiset, että odotti oikein kovasti kilpailemista meitä vastaan. Ja juuri niin hän sitten kisassa tekikin.”

”Rehellisesti sanottuna olen onnellinen hänen puolestaan. Olen iloinen, että Valtteri siirtyi juuri Alfa Romeolle, missä hänestä tuli johtokuski, joka tuo hienon persoonallisuutensa tiimiin, ja energisoi kaikkia. Samalla tunnen riemua myös Finn Rausingin ja Frederic Vasseurin puolesta, kun he ovat onnistuneet rankassa urakassa parantaa paljon tiiminsä asemia. Näyttää, että Alfa Romeolla on juuri nyt erittäin vahva paketti.”

”Tuntuihan se ihan siistiltä päästä ottamaan mittaa Mercedeksistä”, Bottas myönteli, kun media tiedusteli, mitä hän aikoi kuitata voimasuhteet Wolffille.

Paremmin Sauber on avannut kautensa viimeksi 2015, kun Felipe Nasr oli Australiassa viides ja Marcus Ericsson kahdeksas. Kimi Räikkösen ensimmäinen viikonloppu Alfa Romeolla 2019 toi yhdeksännen lähtöruudun ja kahdeksannen sijan kisassa.

Uusi viikonloppu odottaa saman tien, kun Saudi-Arabia järjestää toisen GP-kisansa vajaan neljän kuukauden aikana. Joulukuussa Mercedeksellä Bottas oli aika-ajossa toinen ja kisassa kolmas. Saudi-Arabia on kuitenkin Alfa Romeolle etukäteen Bahrainia hankalampi haaste, kun nopeat mutkat väijyvät C41-auton heikkoutena. Noita mutkia on Saudi-Arabiassa huomattavasti enemmän kuin Bahrainissa.

Vielä ensimmäinen ratasektori on Alfa Romeolle etukäteen hyvä, mutta vaikeudet tulevat sitten kahdella jälkimmäisellä osuudella.

Bottas on kuitenkin taitava muurien välissä, ei tee virheitä ja voi hyvinkin päästä aika-ajossa taas sellaisiin asemiin, mistä otetaan taas pisteitä kisassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut