Valtteri Bottas lähtee kolmosruudusta sprinttikisaan – esitti toiveen avauskierrokselle - Formula - Aamulehti

Valtteri Bottas lähtee kolmos­ruudusta sprinttikisaan – esitti toiveen avauskierrokselle

Sao Paulossa ajetaan kauden kolmas sprinttikisa.

Valtteri Bottas valmistautui aika-ajoon.

12.11. 22:19

Formula ykkösten kauden 19. osakilpailun aika-ajossa ratkaistiin lauantain sprinttikisan lähtöjärjestys. Brasilian F1-kisan sprinttikisan paalupaikan otti Mercedes-tallin Lewis Hamilton.

Tallikaveri Valtteri Bottas oli aika-ajon kolmas. MM-sarjaa johtava Max Verstappen sijoittui suomalaisen edelle kakkoseksi.

”En ole täysin tyytyväinen. Silti ihan hyvä lähtöpaikka [sprinttikisaan], Toivottavasti ensimmäinen kierros on täynnä tapahtumia”, Bottas totesi ratahaastattelussa.

Hamilton hallitsi aika-ajoa alusta loppuun: hän oli kaikissa osioissa nopein.

Alfa Romeo -tallin Kimi Räikkönen sijoittui aika-ajossa neljänneksitoista eli ylsi toiseen osioon.

Aika-ajon ensimmäinen osio oli Räikkösellä melkoinen jännitysnäytelmä. Hän oli putoamassa jatkosta, mutta hän puristi viime hetkillä toiseen osioon. Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi oli ensimmäisen osion yllättäjä, seitsemäs, mutta toiseen osioon ei vastaavaa menoa enää löytynyt: 15:s.

Brasiliassa ajetaan kauden kolmas sprinttikilpailu. Noin sadan kilometrin kisassa parhaille kolmelle jaetaan MM-pisteitä: ensimmäisellä kolme pistettä ja niin edelleen.

Hamilton saa sunnuntain kilpailuun viiden lähtöruudun rangaistuksen, koska hänen autonsa voimayksikön polttomoottori vaihdettiin Brasilian osakilpailuun. Ilman rangaistuksia muutoksen saa tehdä kolme kertaa.

Hamiltonin rangaistus ei koske lauantain sprinttikisaa.

Formula 1:n sprinttikilpailu lauantaina kello 21.30 ja osakilpailu sunnuntaina kello 19. C More näyttää molemmat kisat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut