Bottas hallitsi Turkin GP:tä alusta loppuun ja otti kauden ensimmäisen voittonsa: "Oli varmasti yksi parhaista kilpailuistani" - Formula - Aamulehti

Bottas hallitsi Turkin GP:tä alusta loppuun ja otti kauden ensimmäisen voittonsa: "Oli varmasti yksi parhaista kilpailuistani"

Max Verstappen ohitti Lewis Hamiltonin MM-sarjan kärkitaistelussa.

Valtteri Bottas voitti Turkissa. Red Bullin Max Verstappen (vasemmalla edessä) ja Sergio Perez (oik.) täydensivät kärkikolmikon.

10.10. 17:32 | Päivitetty 10.10. 19:18

Mercedeksen Valtteri Bottas vakuutteli lauantaina Istanbulissa Turkin GP:n aika-ajon jälkeen paalupaikan varmistuttua, että hän keskittyy kisassa omaan ajoonsa, eikä mieti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin tekemisiä. Kylmänviileä ratkaisu oli suomalaiselta oikea päätös.

Sunnuntaina Bottas ajoi paalulta voittoon kisassa, jota hän hallitsi alusta loppuun. F1-uran kymmenennen voiton kruunasi kisan nopein kierrosaika, jolla Bottas kasvatti pistepottinsa Istanbulissa 26:een ja vankisti MM-sarjan kolmatta sijaansa.

”Oli yksi parhaista kilpailuistani, mitä olen ajanut. Yhtä liukastelua lukuun ottamatta kaikki oli kontrollissa”, kauden ensimmäisen voittonsa ottanut Bottas vahvisti.

Hänen edellinen voittonsa oli viime vuoden syyskuun Venäjän gp:stä.

”Siitä oli aikaa. Hyvältä tuntuu”, todella makealta.

Bottas sai Turkin GP:ssä yhden F1-uransa parhaista lähdöistä. Siitä huolimatta voitto ei tullut ilmaiseksi.

”Joistakin se näytti helpolta, mutta oli kaukana siitä. Radalla oli vain yksi kuiva linja. Näissä oloissa oli helppo tehdä virheitä”, Bottas kuvaili tihkusateessa ajettua kisaa.

Hamiltonin renkinä

Bottas ei ole 2017 alkaneessa Mercedes-pestissään voinut keskittyä yksinomaan omiin tekemisiinsä. Syynä on Hamilton, jonka voittojen eteen Bottas on joutunut ajoittain uhrautumaan tallijohdon määräyksillä.

Turkissa moottorin vaihdosta kymmenen lähtöruudun rangaistuksen saanut Hamilton kipusi viidenneksi, kun kilpailua oli ajettu kolmannes. Pidempään Bottaksen ei tarvinnut tallikaveriaan peräpeilistään arvuutella, sillä Hamilton viivytteli varikkokäyntiään, ja takaa-ajo kuluneilla renkailla jäi kesken.

Viidenneksi jäänyt Hamilton purnasi jälkeenpäin Mercedes-johtoon päin, että hänen olisi ollut parempi yrittää podiumille ilman varikkopysähdystä. Lopputulos oli se, että Bottaksen jälkeen toiseksi kaasutellut Max Verstappen taas ohitti Hamiltonin kuljettajien MM-sarjan kärkitaistelussa, nyt kuudella pisteellä. Kärkikolmikon täydensi Verstappenin tallikaveri Sergio Perez.

Bottas on jäänyt Verstappenista 85,5 pistettä, eikä maailmanmestaruudesta haaveile. Pestiä Mercedeksellä on jäljellä kauden lopun kuusi kisaa, ja olo on Alfa Romeo -siirron ratkettua vapautunut.

”Minulla on ollut luottoa itseeni, mutta olihan hienoa saada voitto muistutuksena, että voi voittaa kisoja. Kun voin keskittyä vain ajamiseen, se varmasti auttaa”, Bottas sanoi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli Istanbulissa 12:s. Räikkönen voitti ensimmäisen Turkin GP:n McLarenilla vuonna 2005.

Yhdysvaltain gp:stä hyviä muistoja

MM-sarja jatkuu parin viikon kuluttua Yhdysvaltain GP:llä Austinissa. Bottaksella on sieltä hyviä muistoja toissa vuodelta, kun hän ajoi kauden neljännen voittonsa.

Istanbulissa hän kehui autoaan vuolaasti, eikä Mersulla pitäisi olla Austinissa ongelmia.

”Minulla ei ole kristallipalloa, mutta paperilla auton pitäisi olla yksi parhaista. Teemme seuraavan kahden viikon aikana kovasti töitä taistellaksemme jälleen voitosta”, Bottas lupasi.

Päivitetty 10.10.2021 kello 19.18: Lisätty Bottaksen kommentteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos