Mercedes pettyi Sotshin aika-ajoissa – F1-kisaan startataan yllättävällä kärjellä - Formula - Aamulehti

Mercedes pettyi Sotshin aika-ajoissa – F1-kisaan startataan yllättävällä kärjellä

Hamilton jäi neljänneksi, Bottas vasta seitsemäs.

Lando Norris kaasutti nopeiten Sotshissa.

25.9. 16:48

STT, Sotshi/Helsinki

Yllätykset formula ykkösten kaudella 2021 saivat jatkoa lauantaina Sotshissa, kun Venäjän GP:n aika-ajopäivä oli valmis. Kärjessä sunnuntaiseen kisaan lähtee F1-uransa ensimmäisen paalupaikan ajanut McLarenin Lando Norris. Eturivistä lähtee myös Ferrarin Carlos Sainz Jr., ja yllätykset täydensi kolmosruutuun ampaisssut Williamsin George Russell.

Sotshissa aina voittanut Mercedes-talli hallitsi aika-ajojen kahta ensimmäistä osiota, mutta ratkaisuvaiheissa se jäi jalkoihin. Lewis Hamilton oli neljäs ja Valtteri Bottas vasta seitsemäs.

Aika-ajot sateen kastelemalla radalla huipentuivat viimeisiin hetkiin, kun tallit ottivat riskiä ja lähtivät radalle kuivan kelin renkailla. Oikea ajoitus ja onni näyttelivät hektisillä ratkaisuhetkillä osaansa, ja tuloksena oli odottamaton kärkikolmikko. Mercedeksen synkkyyttä kuvasi Hamiltonin osuma kaiteeseen varikolle tullessa: se tuhrasi kallisarvoista aikaa ratkaisuvaiheissa.

Norris oli haltioissaan tärkeästä virstanpylväästä uralla.

”Voi veljet, tuntuu upealta. Hullu sessio. Olemme parhaalla mahdollisella paikalla (kisaan). Olen iloinen, ensimmäinen paalupaikkani ja toivottavasti ensimmäinen monista”, Norris hehkutti.

"Olen todella pettynyt itseeni"

Venäjällä neljän viime kauden aikana kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa ottanut Bottas oli pettynyt.

"Toivoimme loppuvaiheissa kahta kierrosta, mutta saimme vain yhden. Ja emme saaneet kuivan kelin renkaita toimimaan vain yhdellä kierroksella. Kaikki meidän edellä olleet saivat kaksi kierrosta ja renkaat toimimaan, siitä ne erot tulevat”, Bottas harmitteli tallin loppuhetkien vaikeuksia.

"Eihän tämä hyvä juttu ole, mutta ei kaikkea ole vielä menetetty. Vauhti on ollut hyvää läpi viikonlopun, enkä nyt lähde loppupäästä kuten (kaksi viikkoa sitten) Monzassa.”

Hamiltonille osuma kaiteeseen ratkaisuhetkillä oli vaikea pala purtavaksi.

"Olen todella pettynyt itseeni. Olen pahoillani tallin puolesta, ei tällaista odoteta mestarilta. Mutta ei voi mitään, yritetään kisassa korjata asiaa.”

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli aika-ajon 16:s, mutta muiden lähtöruuturangaistukset nostavat Räikkösen lähtöruutuun 14.

"Olimme vain liian hitaita eikä pitoa löydy tarpeeksi. Mutta sellaista se on”, Räikkönen sanaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos