Kärkivauhtia pitäneen Verstappenin harjoituspäivä päättyi dramaattisesti ulosajoon – Bottaksella hyvä päivä - Formula - Aamulehti

Kärkivauhtia pitäneen Verstappenin harjoituspäivä päättyi dramaattisesti ulosajoon – Bottaksella hyvä päivä

Valtteri Bottas oli avausharjoitusten ykkönen ja toisten harjoitusten kakkonen.

Max Verstappen oli ensimmäisenä harjoituspäivänä Spassa erinomaisessa vauhdissa.

27.8.2021 17:46

Red Bullin F1-kuljettaja Max Verstappen oli Belgian gp:n perjantain toisten harjoitusten nopein niukasti ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta. Verstappen sai parhaalla kierroksellaan ajan 1.44,472, josta Bottas jäi 0,041 sekuntia.

Verstappenin urakka päättyi ikävästi, sillä hän menetti mutkassa autonsa hallinnan ja törmäsi seinään. Verstappenin auto koki rytäkässä kovia, ja harjoitukset päättyivät runsas kaksi minuuttia kaavailtua aiemmin.

Harjoitukset olivat keskeytyneet jo aiemmin hetkeksi, kun Ferrarin Charles Leclerc ajoi radalta ulos.

Perjantain avausharjoituksissa kärjen järjestys oli päinvastainen, sillä Bottas oli nopein ja Verstappen kakkonen. Ensimmäisissä harjoituksissa Bottas ajoi pitkällä ja sateen liukastamalla Spa-Francorchampsin radalla 18 kierrosta, joista paras merkittiin aikaan 1.45,199.

Toisten harjoitusten kolmanneksi nopein oli Mercedeksen Lewis Hamilton, joka jäi kärjestä 0,072 sekuntia. Hamilton oli avausharjoituksissa vasta 18:s. Hänen nopean kierroksen yrityksensä meni tuolloin pieleen, kun brittitähti saavutti Nicholas Latifin eikä päässyt Williams-kuskista rivakasti ohi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli ensimmäisissä harjoituksissa sijalla 17 ja toisissa 14:s. Avausharjoituksissa Räikkönen pyörähti ensin avausmutkassa eli La Sourcessa ja kolhaisi myöhemmin autoaan varikkoalueen sisääntuloväylällä.

Toisissa harjoituksissa Räikkösen ero oli kärkeen 1,495 sekuntia. Aika-ajot ajetaan lauantaina ja kauden 12. kilpailu sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut