F1-kisan peruminen maksaa tallille 2 miljoonaa - Formula - Aamulehti

Jokainen peruttu F1-kisa maksaa talleille miljoonia – Kriittinen hetki lähestyy: ”Se olisi taloudellinen katastrofi”

AlphaTaurin Franz Tost myöntää, että kisojen peruuntuminen tulee tallille kalliiksi.

AlphaTauri-pomo on huolissaan kisojen peruuntumisesta.

22.4.2020 16:30

F1-kauden alku on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen, kun yhdeksän ensimmäistä kisaa on joko peruttu tai siirretty koronaviruksen takia.

Kisakalenterin muuttaminen ei ole halpaa touhua, sillä AlphaTauri-pomo Franz Tostin mukaan jokainen väliin jäänyt kisa maksaa tallille jopa kaksi miljoonaa. Jos kisaa ei ajeta, talli menettää valtavat mainostulot.

– Sopimukset on suunniteltu niin, että menetämme tuloja, jos kisoja ei ajeta. Sovittua summaa pudotetaan. Jos emme aja yhtä kilpailua, menetämme arviolta 1,5–2 miljoonaa, Tost sanoo Motorsportille.

Kisoja on toistaiseksi virallisesti peruttu vasta kaksi, mutta se tarkoittaa jopa 4 miljoonan tulonmenetyksiä.

Tost uskoo, että tallit voivat selviytyä kauden viivästymisestä. Tilanne muuttuu kuitenkin vaikeaksi, jos radalle ei päästä kesään mennessä.

– Selviämme mustalla silmällä, jos kausi alkaa heinäkuussa. Jos niin ei käy ja mitään ei tänä vuonna ajeta, tilanne muuttuu kriittiseksi.

– Silloin emme saa mitään tuloja. Se olisi taloudellinen katastrofi.

F1 löysi koronaviruksesta pelastuksen – ”lajin DNA:n” tuhoaminen tarjoaa niin paljon hyvää, ettei sen kanssa tule arkailla

Jyrki Järvilehto latasi suorat sanat F1-pomon hurjasta suunnitelmasta: ”Aivan järjetön juttu”

F1-sarja on keskustellut promoottori Liberty median kanssa suunnitellun kulukaton laskemisesta suunnitellusta 175 miljoonasta dollarista alaspäin.

Tostin mukaan F1-sarjan on muutettava asioita, jotta sarjassa ajaminen olisi kestävää myös pitkällä aikavälillä. Koronavirus mutkistaa tilannetta entisestään.

– Emme voi olettaa, että voimme jatkaa normaalisti. On mahdotonta tuhlata näin paljon.

– Meidän pitää selvittää, mitkä kisat ajamme, mitä tuloja saamme ja mitä sponsoreita meillä on. Jäävätkö kaikki yhteistyökumppanit vai lähtevätkö ne pois? Mikä on taloudellinen tilanne? Vasta sitten voimme puhua kulukatosta.

Alkuperäisen kisakalenterin mukaan ensimmäinen mahdollinen F1-kisa voitaisiin ajaa Ranskassa. Varmuutta kaudesta tai edes kisojen määrästä ei ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos