Ferrari-sekoilu sai JJ:n hämilleen - ”Mitä he oikein hakevat?” - Formula - Aamulehti

Ferrarin sekoilu sai F1-asiantuntijan hämilleen – ”Mitä he oikein hakevat?”

Sebastian Vettel oli kuin varjo viime vuoden Silverstonen voittoon yltäneestä saksalaiskuskista.

Ferrarin kisastrategia on merkittävästi erilainen kuin pahimmilla kilpailijoilla.

14.7.2019 9:00

Oikeastaan koko Ferrari oli tuuliajolla. Toki Charles Leclerc varmisti itselleen kolmannen lähtöruudun, mutta hän starttaa kisaan pehmeällä renkaalla Mercedes- ja Red Bull -kaksikon käyttäessä teoriassa parempaa medium-rengasta.

– Se on minulle iso kysymysmerkki, että miksi Leclerc vaihtoi vielä kakkososan lopussa pehmeät renkaat. Ja siitä huolimatta pystyi ainoastaan kymmenyksen parannukseen. Nyt on niin erikoiset taktiikat Ferrarilla, että oikein ihmetyttää. Mitä he oikein hakevat, Aamulehden F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto kysyi.

Leclerc olisi mennyt helposti jatkoon aika-ajon ratkaisevaan kolmanteen osaan ilman uutta vetoa pehmeillä renkailla. Jostain syystä Ferrari-johto katsoi, että pehmeä rengas startissa on parempi.

– Kovimmat kilpakumppanit lähtevät medium-renkaalla ja nämä softeilla. Mikä on se idea? Ja mitä heillä on sellaista, mitä kukaan muu ei oikein tiedä? Odotan innolla kisaa ja ensimmäistä stinttiä, jotta näen, mitä noiden renkaiden kanssa tapahtuu.

Sebastian Vettel oli pirun hidas koko ajan. Se minua eniten yllätti, ettei Vettel ollut lähelläkään missään vaiheessa. Se oli hädässä pehmeiden renkaiden kanssa. Erikoinen on kyllä Ferrarin taktiikka.

Vettel puolustaa Britannian GP:n voittoa viime vuodelta. Ero paalupaikan napanneeseen Valtteri Bottakseen oli järkyttävä 0,7 sekuntia.

Saksalainen lähtee kisaan kuudennesta ruudusta.

– Olisin halunnut nähdä, mikä on tiimin sisällä se ero, jos Leclerc lähtisi medium-renkaalla ja Vettel softilla. Millä tavalla sitä olisi pelattu? Uskoin, että tulemme näkemään eri taktiikat, mutta lopulta kummatkin lähtevät samalla renkaalla, JJ päätti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos