Valtteri Bottas löi talilleen kovan vaatimuksen - asiantuntija nostaa esiin uhkakuvan: ”Mitä Mersu ajattelee?” - Formula - Aamulehti

Valtteri Bottas löi tallilleen kovan vaatimuksen – Jyrki Järvilehto nostaa esiin uhkakuvan: ”Mitä Mercedes ajattelee?

Valtteri Bottaksen kerrotaan jo esittäneen tallilleen vaatimuksen uudesta sopimuksesta.

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ajoivat Mercedekselle kaksoisvoiton Kiinassa kaksi viikkoa sitten.

26.4.2019 18:00

Vaikka Valtteri Bottas koki Bakussa vuosi sitten yhden F1-uransa suurimmista vastoinkäymisistä, F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto vakuuttaa, ettei kuljettajan ajatuksissa ole sijaa vuodentakaisten asioiden märehtimiselle.

– Niitä on ihan turha miettiä. Toisaalta huonoista kisoista oppii enemmän kuin hyvistä, ja ne pitää käydä tosi tarkasti läpi ja parantaa seuraavalle vuodelle. Kuljettajan täytyy mennä positiivisen kautta eteenpäin ja ajatella vain seuraavaa päivää ja sitä, miten asiat tehdään entistä paremmin.

Motorsport-sivuston mukaan yhden voiton ja kaksi kakkossijaa tuottanut alkukausi on saanut Bottaksen itseluottamuksen niin rautaiseen iskuun, että hän olisi jo vaatinut Mercedestä aktivoimaan kauden 2020 sopimusoption ennen toukokuun lopulla ajettavaa Monacon GP:tä.

– Tällaisia asioita on helppo sanoa silloin kun rauta on kuumaa. Kaikki näyttää hyvältä, ja sikäli nyt on hyvä aika lyödä painetta. Mutta mitä Mercedes ajattelee? Sitä on vaikea sanoa.

– Viime kaudellahan se sopimus tehtiin suhteellisen aikaisin, ja siitä puhuttiin monta kertaa, että miksi se tehtiin niin aikaisin, kun loppukausi oli niin huono. Uskon, että Mercedeksellä on ollut aika monta kysymysmerkkiä siitä, miksi sopimus tehtiin vuosi sitten niin aikaisin. Sitä voi pohtia, tuleeko se vaikeuttamaan tilannetta tänä vuonna. Tulokset puhuvat kuitenkin puolestaan.

Katso Jyrki Järvilehdon analyysi Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen tilanteesta kokonaisuudessaan oheiselta videolta:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut