Kimi Räikkönen ja Frederic Vasseur kertovat ensimmäisestä tapaamisestaan - Formula - Aamulehti

Kimi Räikkönen ja Alfa Romeon pomo kertoivat, miten yhteistyö alkoi: ”Ei kovin omaperäistä, mutta meidän täytyi aloittaa jostakin”

Kimi Räikkönen ja Frederic Vasseur eivät keskustelleet ensimmäisessä tapaamisessa sopimuksesta, vaan autoista ja kilvanajosta.

Kimi Räikkönen ja Frédéric Vasseur tulevat hyvin toimeen keskenään.

10.4.2019 16:41

Ensimmäistä yhteistä vuottaan Alfa Romeolla viettävät Kimi Räikkönen ja tallipäällikkö Frédéric Vasseur eivät olleet järin hyviä tuttuja keskenään ennen kuin yhteiset neuvottelut alkoivat viime vuoden formula ykkösten Italian GP:n jälkeisenä päivänä.

– Olemme ehkä moikanneet toisiamme varikolla, mutta emme ole koskaan menneet sen syvemmälle, Räikkönen muisteli ranskalaisessa Autohebdo-lehdessä.

Räikkönen kuuli syyskuun alussa ajetun Italian GP:n alla Ferrarin silloiselta tallipäälliköltä Maurizio Arrivabeneltä, ettei hänen työnsä jatkuisi enää Maranellossa. Kolme päivää myöhemmin, 3. syyskuuta Vasseur matkusti Räikkösen ystävän ja pitkäaikaisen Sauber-pomon Beat Zehdnerin kanssa Räikkösen kotiin Sveitsin Baariin.

Ensimmäisellä tapaamisella esiin nousseet puheenaiheet eivät varsinaisesti yllätä.

– Puhuimme kilvanajosta. Ei kovin omaperäistä, mutta meidän täytyi aloittaa jostakin. Suuntasin Kimin luo iltapäivästä, ja annoimme palaa neljä tuntia, Vasseur sanoi Autohebdolle.

– Emme edes puhuneet sopimuksesta, vain autoista. Puhuimme siitä, mikä meitä yhdistää: intohimo kilvanajoon. Olimme nopeasti samalla aaltopituudella, ja kaikki oli todella rentoa.

Räikkönen koki tilanteen samalla tavalla.

– Tunsin oloni heti mukavaksi. Fredin kanssa puhuminen oli kuin olisin puhunut jollekin vanhalle ystävälleni. Arvostin hänen suoruuttaan ja rehtiyttään. En pidä ihmisistä, jotka puhuvat paljon mutta eivät sano mitään, Räikkönen muotoilee.

Vasseur ja Zehnder palasivat Räikkösille kolme päivää myöhemmin. Sillä kertaa sopimusasioissa.

– Paiskasimme kättä, ja se oli sillä selvä, Vasseur sanoi Autohebdolle.

– Joimme kahvia, ja kysyin Kimiltä, mitä hän haluaa tehdä. Hän sanoi haluavansa ajaa kilpaa. Vastasin, että ”niin minäkin, tehdään tämä”, Vasseur kuvaili viime syksynä Autosportin mukaan.

Spa 2000

Vasseurin ensimmäinen muistikuva Räikkösestä on vuosituhannen alusta, tosin hän itse muisti Autohebdon haastattelussa vain nopean suomalaisen. Pienellä avulla ranskalainen kuitenkin varmistui siitä, että kyseessä oli toden totta Räikkönen.

– Muistan Spassa ajetusta Formula Renault -kilpailusta suomalaisen, mutta en ole varma, oliko se Kimi vai Valtteri Bottas hieman myöhemmin.

– No, sen täytyi olla minä, koska osallistuin eurosarjan kilpailuun Spassa vuonna 2000, Räikkönen auttoi.

– Sitten sen täytyi olla sinä! Olin F3:ssa ja ajattelin, että tämä kyseinen nuorukainen lähetti aika vahvan viestin, Vasseur sanoi.

– Minä voitin silloin. Se oli heti ensimmäisen, Mugellossa ajamani F1-testin jälkeen.

Lähde: Autohebdo

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos