Jyrki Järvilehto kommentoi Bottaksen ja Hamiltonin taistelua ennen Espanjan osakilpailua - Formula - Aamulehti

Bottaksen on varauduttava entistä kovempaan taisteluun tallinsa sisällä – Järvilehto: ”Se on koko ajan nyppinyt Hamiltonia”

Valtteri Bottaksen räjähtävä alkukausi on horjuttanut myös tallikaveri Lewis Hamiltonin itseluottamusta.

Lewis Hamilton on saanut Valtteri Bottaksesta kovan haastajan.

9.5.2019 15:51

Valtteri Bottas saapuu Katalonian moottoriradalle MM-sarjan johdossa. Piste-ero tallikaveriin Lewis Hamiltoniin on piste.

– Millaista taistelua tulee tiimiin sisällä? Hamilton on kuitenkin sellainen tyyppi, että hän helposti alkaa tehdä sitä politiikkaa ja sanomaan asioita. Se on vain siitä kiinni, kuinka Valtteri pystyy sulattamaan ja filtteröimään ne kaikki ja jaksaa vain pitää päänsä kylmänä, F1-asiantuntija Jyrki Järvilehto linjaa.

Katso ja kuuntele alla olevalta videolta, mitä Järvilehto on mieltä Mercedes-kuljettajien välisistä voimasuhteista auton kehittämisessä ja Kataloniaan saapuvista päivityspaketeista:

Samalla kun Bottaksen vauhti radalla on ollut alkukaudesta erinomaista, hän on ottanut isompaa roolia tallin sisällä ja myös auton kehityksessä. Täksi kaudeksi uudistunut ”Valtteri 2.0” ei epäröi sanoa ääneen, jos autossa jokin asia ei häntä miellytä.

– Tässä tullaan samaan tilanteeseen, jossa oltiin Nico Rosbergin ja Lewisin kanssa jo aikaisemmilla kausilla. Taistelua tiimin sisällä ja sitä politiikkaa. Aika paljon siitä puhuttiin tietysti lehdistössäkin, Järvilehto sanoo.

Paalupaikat ovat menneet Bottaksen nimiin 2–1, mikä on varmasti aiheuttanut pientä horjumista britin itseluottamuksessa.

– Kyllä se varmasti närästää. Se on koko ajan nyppinyt Hamiltonia, ja viime kisa Bakussa osoitti, kuinka vahva Valtteri on. Hamilton tuli kuitenkin tosi lähelle kisassa monta kertaa, mutta joutui aina perääntymään ja odottamaan seuraavaa iskupaikkaa. Ikinä hän ei päässyt tarpeeksi lähelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut