Sainz kahdeksi kaudeksi Ferrarille – Ricciardo espanjalaisen paikalle - Formula - Aamulehti

Sainz kahdeksi kaudeksi Ferrarille – Ricciardo espanjalaisen paikalle

Carlos Sainz junior siirtyy Charles Leclercin rinnalle Ferrarille.­

14.5.2020 16:54

Pariisi

Formula ykkösten klassikkotalli Ferrari vahvisti torstaina odotetusti Carlos Sainz juniorin siirron Maranellon punaisiin kaudeksi 2021. Espanjalaiseen kohdistuneet siirtohuhut vahvistuivat tällä viikolla, kun Ferrari kertoi nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin lähtevän tallista tämän kauden jälkeen.

–  Scuderia Ferrari ilmoittaa tyytyväisenä, että Carlos Sainz ajaa tiimissämme formula ykkösten MM-sarjan kausina 2021 ja 2022, tiedotteessa kerrottiin.

Sainz siirtyy Ferrarille McLarenilta. McLaren kertoi aiemmin torstaina australialaisen Daniel Ricciardon ottavan Sainzin paikan. Ricciardon sopimuksen kestoa ei tarkennettu, mutta sitä kuvailtiin monivuotiseksi. Tällä kaudella Ricciardo ajaa Renaultilla ja saa McLarenilla tallitoverikseen Lando Norrisin.

McLarenilta kauden jälkeen lähtevä Sainz, 25, on toisen sukupolven huippukuljettaja. Hänen isänsä Carlos Sainz on kaksinkertainen rallin maailmanmestari. Sainz tulee ajamaan Ferrarilla Charles Leclercin tallitoverina.

Formula ykkösten kauden piti käynnistyä Australiassa maaliskuussa, mutta kauden alku on lykkääntynyt koronaviruksen vuoksi. Seuraava yritys on Itävallassa heinäkuussa, mutta kilpailu ajetaan tyhjille katsomoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?