Liveseuranta formula ykkösten Kanadan GP:stä 2019 - Formula - Aamulehti

Hamilton taas ykkönen – Vettel tulistui aikarangaistuksesta, joka maksoi voiton: saksalainen osoitti mieltään useaan kertaan ja erikoisin tavoin

Formula ykkösten kauden seitsemäs osakilpailu ajettiin Kanadassa.

Sebastian Vettelillä oli hyvä tilaisuus napata kauden avausvoitto Kanadassa.

9.6.2019 20:42 | Päivitetty 9.6.2019 23:03

Lewis Hamilton on voittanut formula ykkösten Kanadan osakilpailun. Toiseksi tuli Sebastian Vettel ja kolmanneksi Charles Leclerc.

Valtteri Bottas oli neljäs. Hän ajoi aivan kisan lopussa nopeimman kierrosajan ja nappasi siten bonuspisteen. Bottaksen lähtökohdat kisaan olivat heikot. Hän jäi aika-ajoissa kuudenneksi useiden ajovirheiden takia.

Kimi Räikkönen oli 15:s.

Paalulta kisaan lähtenyt Vettel oli ajamassa voittoon, mutta hän sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka lisättiin hänen loppuaikaansa. Vettel ajoi yhden mutkan hieman pitkäksi ja meni nurmelle parikymmentä kierrosta ennen maalia. Hän palasi sieltä radalle siten, että hän työnsi Hamiltonia kaidetta päin. Tästä tuomaristo antoi rangaistuksen.

Vettel ajoi maaliin ykkösenä, mutta koska Hamilton tuli ruutulipulle aivan kannassa, voitti britti jo viidennen kisansa tällä kaudella.

Vettel oli todella tuohtunut rangaistuksesta. Hän antoi siitä kipakkaa palautetta jo kisan aikana useaan kertaan. Vettel ihmetteli, minne hänen olisi pitänyt oikein tilanteessa ajaa. Vettel sanoi, että vain sokea voi nähdä tilanteessa rikkeen.

Kun Vettel parkkeerasi auton kisan jälkeen varikkoalueelle, hän poistui saman tien Ferrarin tiloihin eikä tullut kärkikolmikon ensimmäiseen televisiohaastatteluun.

Kun Vettel tuli alueelle, jossa autot olivat parkissa, hän osoitti vielä kerran mieltään. Kärkikolmikon autojen edessä on aina merkit, joista näkyy numeroina, kuka voitti, kuka oli toinen ja kuka kolmas. Vettel otti Hamiltonin auton edestä voittajan merkin ja siirsi britin auton kohdalle numero 2 -kyltin.

Hamilton johtaa MM-sarjaa nyt 29 pisteen erolla Bottakseen.

Seurasimme kello 21.10 alkavan kilpailun tapahtumia tällä sivulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: