Valtteri Bottas oli neljänneksi nopein Itävallan GP:n aika-ajossa - Formula - Aamulehti

Valtteri Bottas nousi kolmanneksi – Lewis Hamiltonia rangaistiin Kimi Räikkösen blokkaamisesta

Valtteri Bottas oli neljänneksi nopein Itävallan GP:n aika-ajossa.

29.6.2019 18:41 | Päivitetty 29.6.2019 19:19

Valtteri Bottas puolusti formula ykkösten Itävallan GP:n Red Bull Ringillä kahden edellisen kauden paalupaikkoja. Tällä kertaa suomalaisen vauhti ei kuitenkaan missään vaiheessa riittänyt Ferrarin Charles Leclercin haastamiseen.

Lopulta osa eväistä jäi käyttämättä, koska Bottas joutui lähtemään ratkaisevalle viimeiselle kierrokselleen aivan liian läheltä edellä ajavaa autoa.

– Ferrarin vauhti oli selvästi parempaa. Kakkosruutuun oli mahkuja, mutta viimeinen veto meni miten meni. Oli tiimin kanssa vähän kommunikaatio-ongelmia. Minulle sanottiin, että aika loppuu ja pitää kiirehtiä. Sen takia olin viimeisessä mutkassa ihan edellä olevan auton perässä kiinni. Sitten yhtäkkiä viimeisessä mutkassa aikaa olikin 20 sekuntia, ja siinä vaiheessa oli liian myöhäistä hidastaa. Se meni siihen, Bottas avautui C Morelle.

Nastolalainen vakuutti kuitenkin, että kisassa voi vielä tapahtua vaikka mitä.

– Kun toisesta rivistä lähtee, kaikki on vielä mahdollista. Täällä tapahtuu ensimmäisissä mutkissa yleensä aika paljon, Bottas ennusti sähäkkää starttia.

Leclerc ajoi paalulle, mutta kakkoseksi alunperin sijoittunut Lewis Hamilton sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen tilanteesta, jossa hän blokkasi Alfa Romeon Kimi Räikköstä ja pilasi suomalaisen kierroksen.

Näin Hamilton putosi viidenteen ruutuun. Red Bullin Max Verstappen lähtee toisesta ruudusta Mercedeksen Valtteri Bottas kolmannesta ja McLarenin Lando Norris neljännestä ruudusta.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli aika-ajojen seitsemäs, mutta hän lähtee sunnuntain kisaan kuudennesta lähtöruudusta Haasin Kevin Magnussenin lähtöruuturangaistuksen takia. Räikköselle aika-ajosija on kauden toistaiseksi paras.

Juttua muokattu 19.13: Hamiltonin rangaistus ja Bottas nousi kolmanneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos