Kimi Räikkönen jätti polvistumisen väliin - Formula - Aamulehti

Kimi Räikkönen jätti polvistumisen väliin ja menetti yllättäen eturenkaan – ”Ei ole mitään hajua”

Kimi Räikkösen mielestä Alfa Romeon vauhti oli kilpailussa parempaa kuin aika-ajoissa.

Kimi Räikkösen Alfa Romeosta irtosi rengas sunnuntain kilpailussa ja suomalainen joutui keskeyttämään.­

5.7. 21:09

Spielberg/Helsinki

Itävallan GP:n aika-ajossa toiseksi viimeiselle sijalle jäänyt Kimi Räikkönen oli sunnuntaina mainiossa vauhdissa, kunnes suomalaiskonkarin Alfa Romeosta irtosi oikea eturengas kisan loppupuolella.

Räikkönen harmitteli keskeytykseen kariutunutta mahdollisuutta MM-pisteille, mutta piti positiivisena asiana Alfa Romeon kohentunutta vauhtia. Kymmenennen sijan tuntumaan nousseen Räikkösen auton rengas irtosi toisen turva-auton jälkeisen uusintastartin yhteydessä.

–  Minulla ei ole mitään hajua, miksi rengas irtosi. Se oli sääli, sillä olisimme varmasti pystyneet puristamaan muutaman pisteen tallillemme, mutta asia vain meni näin, Räikkönen kertoi.

–  Jos verrataan muihin autoihin, vauhtimme oli hieman parempaa tänään.

Viime kaudella tallikaveriaan Antonio Giovinazzia nopeampaa kyytiä pitänyt Räikkönen joutui taipumaan avausviikonloppuna italialaiselle. Giovinazzi toi yhdeksännellä sijallaan kaksi pistettä Alfa Romeolle.

Räikkönen oli yksi kuudesta seisojasta

Ennen kilpailua F1:n kuljettajakaarti miehittäytyi radan lähtösuoralle osoittamaan tukensa rotusorron vastaiselle taistelulle. Suurin osa kuskeista polvistui lähtösuoralle, etunenässä sarjan ainoa tumma kuljettaja Lewis Hamilton, mutta kuusi kuskia jäi takariviin seisomaan.

Räikkönen oli yksi kuskeista, jotka seisoivat polvistumisen sijaan. Räikkösen lisäksi muut seisoneet kuljettajat olivat Giovinazzi, Daniil Kvjat, Charles Leclerc, Carlos Sainz ja Max Verstappen.

Leclerc selvensi valintaansa aiemmin päivällä Twitter-viestillä.

–  Uskon, että faktoilla ja käytöksellä päivittäisessä elämässä on enemmän merkitystä kuin eleillä, jotka voidaan nähdä kiistanalaisina joissain maissa. En polvistu, mutta se ei tarkoita, että olisi jollain tavalla vähemmän sitoutunut rasismin vastaiseen taisteluun, kilpailussa toiseksi sijoittunut monacolainen kirjoitti.

Jokainen kuski oli sonnustautunut mustaan t-paitaan. Eturivissä keskellä olleen Hamiltonin paidassa luki "Black Lives Matter", muiden kuskien paitoihin oli kirjattu sanat "End Racism".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?